2024. május 18., szombat

Új lakók a Palicsi Állatkertben

Tigriskölyköt, kis makikat és jakot is láthatnak a látogatók

Új lakói vannak a Palicsi Állatkertnek. Jelena Toljagić, az intézmény biológusa elmondta, hogy a jagodinai és a belgrádi állatkertekkel évek óta kiváló munkakapcsolatuk van, így ezúttal két kölyök is érkezett tőlük. Az egyik egy jak, a másik pedig egy tigriskölyök, aki gyakran bújik el a buja bokrok közé kifutójában.
– Két hete kaptunk egy új lakót, a kilenc hónapos Naum névre hallgató tigrist, aki a jagodinai állatkertből érkezett. Már első naptól kezdve látható a kifutón, ki-be járkál udvarának zárt részében, vagy fürdik a medencéjében, a látogatóknak pedig így lehetőségük van őt megfigyelni. Az elmúlt időszakban születtek pampanyulak, indiai sülök, illetve kikelt egy fakó keselyű is. Ez utóbbinak nagyon megörültünk, hiszen tavaly is gazdagodtunk eggyel. Mellettük új lakóként üdvözölhetünk egy shetlandi pónicsikót és egy kis jakot is. Jak eddig nem volt a Palicsi Állatkertben, őt a fémkilátóról tekinthetik meg a látogatók. A kis jak a belgrádi állatkertből érkezett hozzánk. A másik nagy hír állatkertünkben, hogy Manina, a gyűrűsfarkú maki ikreket hozott a világra. A nemüket még nem tudjuk, de remélem, hamarosan sikerül kiderítenünk, és a nyilvánosság fog majd nevet adni nekik – mondta el lapunknak a biológus.
A két maki névadása a közösségi médiában zajlik majd, és csatlakozhat hozzá a közönség. A két kis jövevény még többnyire az anya hátára csimpaszkodva éli napjait, az állatkert vendégei szabadon megfigyelhetik őket, nem bújnak el a kíváncsi szemek elől.

Nyitókép: Molnár Edvárd felvételei