2024. április 20., szombat
DR. BODROGVÁRI FERENC-DÍJ

Várják a javaslatok beküldését

Szabadka Város címeket és elismeréseket adományozó bizottsága nyilvános felhívást tett közzé indítványok begyűjtésére a Dr. Bodrogvári Ferenc-díj adományozása céljából – olvasható a bizottság által szerkesztőségünkhöz eljuttatott értesítésben.

A díj az irodalom, a képzőművészet, a zeneművészet, színház- és filmművészet területén kiemelkedő, 40 évnél fiatalabb alkotóknak adományozható, akik alkotásaikkal és tetteikkel hozzájárultak a város kulturális életének fejlődéséhez, vagy jeleskedtek a kultúra terén hazánkban és külföldön. A díjat 1980 óta ítéli oda Szabadka város önkormányzata, mely minden évben egyszer, június 22-én, dr. Bodrogvári Ferenc filozófus születésnapján kerül kiosztásra.

Az indítványnak tartalmaznia kell az indítványozó nevét és kapcsolattartási adatait, a díjra való jelölés indoklását, illetve a jelölt személy életrajzát és kapcsolattartási adatait.

Az indoklással ellátott írásos javaslatokat a Városi Ügyfélszolgálatban lehet átadni, vagy postán elküldeni a Szabadka Város képviselő-testülete, Szabadság tér 1. A borítékra pedig a következőket kell feltüntetni: A Díszpolgári Címeket és Elismeréseket Adományozó Bizottság részére – dr. Bodrogvári Ferenc-díj. A javaslatokat kötelezően el kell küldeni elektronikus formában is, a komisijazvanjaiprizanja@gmail.com címre.

A jelölések beküldésének határideje március 21. A felhívás szövege az önkormányzat www.subotica.ls.gov.rs honlapján olvasható.

Nyitókép: (Fotó: Pannon RTV)