2024. április 17., szerda

Megnyílt a Koszovó utcai aluljáró

A Belgrád–Budapest gyorsvasút felújítása során Szabadkán is több alul-, illetve felüljáró létesül, újul meg. Ezen munkálatok kihatással vannak a település közlekedésére is, és az elmúlt időszakban többször több helyen is útlezárásokra, forgalomkorlátozásokra került sor.
Szeptember elején zárták le a forgalom előtt a Koszovó utcát, ahol csakhamar egy aluljáró kialakítása vette kezdetét. Az akkor kiadott hivatalos közlemény szerint a lezárás 2024. októberéig, vagyis több mint egy éven keresztül lett volna érvényben. Úgy tűnik, az illetékesek időközben nagyobb módosításokat eszközöltek a tervekben, ugyanis az év elején már arról szóltak a hírek, hogy az új aluljárót február elején megnyitják a forgalom előtt. Az aluljáró megnyitására azután a hétvégén, pontosabban vasárnap délben került sor. Tegnap mi is kilátogattunk a helyszínre, ahol azt állapítottuk meg, hogy az utat ugyan megnyitották, de a munkálatok közel sem értek véget. Ottjártunkkor éppen a járda aszfaltozása zajlott. Itt jegyezzük meg, hogy az aluljárónak csupán az egyik oldalán van a gyalogosok számára kijelölt út. Azt is megfigyelhettük, hogy a Jovan Mikić utcának a Majsai hídtól a Koszovó utcáig húzódó egyirányú szakaszát is már használatba vették az autósok. Az Akác és a Koszovó utcát összekötő rövid szakasz aszfaltozása azonban továbbra is várat magára.
Szerdán lezárják a Lošinj és Balkán utcát, amivel két, az eddigiek során sűrűn használt aluljáró is használhatatlanná válik, egyrészt a Lošinj utcában, a Pionir édességgyárnál lévő aluljáró, másrészt a Bajnát utcai új aluljáró, amelyet ugyan nem zártak le, de mivel az oda vezető Lošinj utcát igen, csak korlátozottan vehető igénybe.

Nyitókép: Molnár Edvárd felvétele