2024. március 4., hétfő

Szabadkán járt Koncz Zsófia, magyarországi energiaügyi miniszterhelyettes

Meglátogatott egy magyar családot is

Hétfő délután Szabadkára látogatott családjával Koncz Zsófia, Magyarország Energiaügyi Minisztériumának parlamenti államtitkára, miniszterhelyettese. Célja, hogy támogassa a Vajdasági Magyar Szövetséget az előtte álló választások kapcsán. A látogatás alkalmával egy szabadkai magyar családnál is járt.

– Miniszerhelyettes asszony azért jött el, hogy segítse a Vajdasági Magyar Szövetség kampányát, és fontosnak tartottuk azt, hogy egy szabadkai magyar családhoz ellátogasson, ami által mindenki láthatja, hogy a miniszterhelyettes asszony valóban annyira közvetlen, mint amennyire a televízióból tűnik. Örülök annak, hogy megmutathattuk azt, hogy hogyan élünk mi itt Szabadkán – mondta el lapunknak dr. Pásztor Bálint, a VMSZ megbízott elnöke.

A Szekeres családban két gyermek van: a 15 éves Gábriel, és a 8 éves Gréta.

– Egy négytagú család vagyunk, jelenleg apa a családfenntartó, én vagyok itthon a gyerekekkel, hozom-viszem őket. Emellett kézműveskedem, apuka pedig villamosmérnök és egy magyar cégnél dolgozik – mondta el nekünk Szekeres Lévai Gabriella, az édesanya.

Fotó: Molnár Edvárd

Fotó: Molnár Edvárd

A miniszterhelyettes asszonnyal való beszélgetés kellemes és közvetlen hangulatú volt. Szó esett a gyerekek anyanyelvükön történő oktatásáról, a magyar hagyományok ápolásáról, arról, hogy miként tudja egy magyar család érvényesíteni itthon nemzeti öntudatát és érdekeit.

– Valami hihetetlen szeretet, ami itt fogadott Szabadkán, és nagyon köszönöm a Szekeres családnak, hogy találkozhattunk. Valóban nagyon közvetlenek, kedvesek. A gyerekekkel is tudtunk beszélgetni, a néptáncról, hogy milyen fontos ez Szabadkán. Nyilván ezek nálunk is nagyon fontosak. Én Tokaj-Hegyaljáról érkeztem, Szerencsről, ami egy picit távolabb van, de azt érzem, hogy mégis oly közel. Azt gondolom, hogy nagyon fontos választás előtt áll a vajdasági magyarság. Úgy vélem, hogy minden szempontból az a cél, hogy minél több vajdasági magyarságot képviselő magyar ember jusson be a parlamentbe – osztotta meg lapunkkal gondolatait Koncz Zsófia, Magyarország Energiaügyi Minisztériumának parlamenti államtitkára, miniszterhelyettese.

A szabadkai látogatása után tovább folytatták útjukat Péterrévére.

Nyitókép: Molnár Edvárd