2024. május 26., vasárnap

Szálloda épül Óbecsén

A hárommillió eurós beruházást a Prosperitati Alapítvány is támogatja

Néhány héten belül a földbe kerül annak a szállodának az alapköve, amelyet a Jovan Zmaj utcában, a gyógyfürdő és a lámpás kereszteződés közötti utcaszakaszon lévő üres telken épít fel a beruházó. A projektet a Prosperitati Alapítvány is jelentős összeggel támogatja.

– A Prosperitati 2019-es, turisztikai fejlesztésekre kiírt pályázatán nyert egymillió eurós támogatást ez a szállodaberuházás. Nagyon fontos esemény ez Óbecse számára, mert mi hiszünk abban, hogy a község fejlődésének fontos pillére kell hogy legyen az idegenforgalom. Külön öröm számunkra az, hogy ezt a beruházási lehetőséget mind a vajdasági magyar fejlesztési programot megvalósító Prosperitati Alapítvány, mind a magyarországi tőke felismerte, amely az egymillió eurós alapítványi támogatáson felül további 2 millió eurót áldoz az építkezésre. A szállodában a 25 szoba és a 2-3 lakosztály mellett welnessrészleg is lesz. A befektetőket az az elképzelés vezérelte, hogy egy busznyi embert tudjanak egy idejűleg elszállásolni, és elsősorban a céges csapatépítő programjaikkal szeretnék majd idecsalogatni a vendégeket. A szálloda saját csapatépítési programjaihoz jól illeszkedik majd az az új, várhatóan már most márciusban elinduló óbecsei vállalkozás is, amely különféle szárazföldi és vízi élményprogramokat fog kínálni a látogatóknak – tudtuk meg Kiss Igortól, az óbecsei képviselő-testület elnökétől.

A szálloda a tervek szerint már a jövő év elejére megépül. A beruházó a budapesti Arthur-Bergmann Hungary Zrt. szerbiai leányvállalata.