2024. június 20., csütörtök

Minőségi képzés magyar nyelven is

Nyílt nap az óbecsei Testvériség Általános és Középiskolában

Nyílt napot tartottak hétfőn az óbecsei Testvériség Általános és Középiskola Đura Jakšić utcában lévő épületében, ahol a leendő középiskolásoknak mutatták be az oktatási intézmény működését és a szakirányokat.

– Azzal a céllal szerveztük meg ezt a rendezvényt, hogy a jövendőbeli diákjaink megismerkedjenek azokkal a lehetőségekkel, amelyeket iskolánk nyújt a középiskolai tanulmányok során. Külön jelentősége van annak, hogy Szabadkán és Óbecsén kívül más iskolákban nem folyik magyar nyelvű képzés a sajátos nevelési igényű gyermekek számára. A hosszú éves tapasztalatok alapján az idén is úgy tervezzük, hogy megnyitjuk a pék, a kertész és a fodrász szakokat, és elég sok érdeklődőt várunk a környező községekből is. 30-40 kilométeres körzetből nagyszámú olyan tanuló van, aki a mi iskolánkat választja. Ennek legfőbb oka, hogy intézményünkben minőségi képzés folyik, például a pénteken megtartott köztársasági kertész versenyen az egyik diákunk második helyezést ért el – mondta Horváth Zoltán, az óbecsei Testvériség Általános és Középiskola igazgatója.

A nyílt napon a pék szakos diákok is bemutatkoztak (Fotó: Kancsár izabella)

A nyílt napon a pék szakos diákok is bemutatkoztak (Fotó: Kancsár izabella)

Az óbecsei Testvériség Általános és Középiskola két épületben szervezi meg az oktatást. Az intézményben jelenleg 120 gyermekkel foglalkoznak.

– A nyílt napra a kertész szakon tanuló diákok élő virágkompozíciókkal készültek, illetve a közelgő ortodox ünnepekre is készítettünk különböző alkotásokat. A kertész szakot mindenkinek ajánlom. Azt gondolom, hogy a mai modern világban a gyermekeknek hiányzik a természetközeli élmény. Nálunk az iskolában a kertész szakon az oktatás is a természetben történik, ugyanis a tantermünk és a kertünk is egy udvarban van – közölte Csonka Róbert szaktanár.

Műhelymunkák is várták az érdeklődőket (Fotó: Kancsár Izabella)

Műhelymunkák is várták az érdeklődőket (Fotó: Kancsár Izabella)

Nyitókép: A fodrász szakos tanulók is bemutatták, mit sajátítottak el a tanulmányaik során (Fotó: Kancsár Izabella)