2024. június 21., péntek

Együtt a Földünkért

Családi nap az óbecsei Samu Mihály Általános Iskolában

Együtt a Földünkért elnevezéssel tartottak családi napot hétfőn délután az óbecsei Samu Mihály Általános Iskolában. A rendezvény keretében átadták az Ökobecse Polgári Egyesülettel közösen szervezett képzőművészeti pályázat díjait is, amelyre összesen 84 alkotás érkezett. 
– Az Ökobecse Polgári Egyesület 14 éve szervez különböző környezetvédelmi programokat. Ilyen alkalmakkor sikerül a gyerekek figyelmét felhívni a környezetünk szépségére, arra, hogy milyen fontos is számunkra a környezetünk, hiszen ebben élünk, mennyi mindent ad nekünk, és figyelnünk kell rá. Az óbecsei Samu Mihály Általános Iskolával karöltve képzőművészeti pályázatot hirdettünk meg Együtt a Földünkért elnevezéssel, amelyre faliújságokat, plakátokat vártunk. A pályázaton keresztül a gyerekek megmutathatták, hogy mit tehetnek környezetük megóvása érdekében. Nehéz volt kiválasztani a legsikeresebb munkákat, amelyek nemcsak községünk nevelési-oktatási intézményeiből, hanem Szabadkáról, Temerinből, Magyarcsernyéről és Magyarittabéről is érkeztek – fogalmazott Kis Zoltán, az Ökobecse Polgári Egyesület elnöke. Hozzátette, hogy a díjazott munkákból kiállítást szerveznek majd az óbecsei Than Emlékházban, a későbbiekben pedig Magyarországra, Bajára utazik a tárlat a partnerszervezetek támogatásának köszönhetően.
 

Ünnepi műsor a rendezvény keretében (Kancsár Izabella felvétele)

Ünnepi műsor a rendezvény keretében (Kancsár Izabella felvétele)

A családi napon ünnepi műsor, gyermekfoglalkozások, sportprogramok, kisállatkert, virágültetés, ügyességi játékok és sok finomság várta a látogatókat.
– A Föld napját úgy szerettük volna megszervezni, hogy a család minden tagja jól érezze magát. Különböző standokat állítottunk, ahol a gyerekek a tanárokkal karöltve különböző foglalkozásokon vehetnek részt. A sportnapra a szülők is bekapcsolódtak: labdarúgásban, távolugrásban és kötélhúzásban vehettek részt – közölte Janković Annabella, az óbecsei Samu Mihály Általános Iskola igazgatónője.
Az oktatási intézmény környezetének szépítéséhez virággal járulhattak hozzá a látogatók, melyet az esemény végén közösen ültettek el. Az Ökobecse Polgári Egyesület következő rendezvényét május 10-én tartják a Madarak és fák napja alkalmából, melyet az óbecsei Labud Pejović Iskoláskor Előtti Intézménnyel közösen szerveznek meg. 

Nyitókép: Különféle gyermekfoglalkozásokkal készültek a szervezők (Kancsár Izabella felvétele)