2024. április 17., szerda

Program a fiatalok helyzetének fejlesztésére

Óbecse község önkormányzata megkezdi az Óbecse község Ifjúsági Helyzetfejlesztési Programjának 2024 és 2026 közötti időszakra vonatkozó kidolgozását, a községi képviselő-testület az erről szóló határozatot a legutóbbi ülésén fogadta el. 

Az említett dokumentum feltételeket biztosít a fiatalok helyzetének fejlesztésére az őket érintő területeken. A cél, hogy a fiatalok a helyi társadalmi tevékenységekben való aktív részvétellel, folyamatos és felelősségteljes politika révén elérjék és ki tudják használni a benne rejlő lehetőségeket, hozzájárulva nemcsak saját, hanem a társadalom fejlődéséhez is. A programot a hozzá tartozó cselekvési tervvel együtt a község illetékes intézményeinek és egyesületeinek képviselőiből álló munkacsoport dolgozza ki. A program kidolgozásának és elfogadásának folyamata (amely többek között magában foglalja az érdekelt felek bevonását a közpolitikai dokumentum elfogadásának minden szakaszába) a Szerb Köztársaság tervezési rendszerre vonatkozó előírásoknak megfelelően történik.

Óbecse község önkormányzata arra kéri az érdeklődőket, hogy a program fejlesztésére vonatkozó javaslataikat küldjék el a mladi.becej@gmail.com e-mail-címre.

Nyitókép: (Fotó: Kancsár Izabella)