2024. július 21., vasárnap

Tízből kilenc csapat trófeával tért haza

Idén Tiszahegyesen tartották meg a nagykikindai községi tűzoltóversenyt

Vasárnap a tiszahegyesi Borac Labdarúgóklub stadionjában rendezték meg a nagykikindai községi tűzoltóversenyt, amely idén majdnem 270 résztvevőt hozott össze. A kilenc önkéntes tűzoltó-egyesület különböző versenyszámokban mérte össze a tudását, a pálya leküzdésétől kezdve a tűzoltó felszerelések használatáig. A versenyt Nebojša Jovanov, a városi tanács kommunális infrastruktúrával és vészhelyzetekkel megbízott tagja nyitotta meg.

–  Nagykikinda városa rendkívül fontos partnereként tekint az önkéntes tűzoltó-egyesületekre, és lehetőségeihez mérten mindig támogatja is őket. Örömünkre szolgál, hogy a 270 résztvevő között 150 gyermek van, ami azt jelzi, hogy az önkéntes tűzoltásnak van jövője – mondta Jovanov.

A versenyt a Nagykikindai Városi Tűzoltóság szervezte. A szajániak tíz csapattal vettek részt a megmérettetésen és kilenc trófeával térhettek haza.

–  Mérhetetlenül büszkék vagyunk a legkisebb és a legidősebb csapatainkra egyaránt. Összetartó, valamit tenni akaró tagjainknak köszönjük a szervezést és a segítséget  – közölték az egyesületben.

Nyitókép: A Szajáni Önkéntes Tűzoltó-egyesület tagjai (Fotó: Facebook.com)