2024. július 21., vasárnap

Megnövelték a nyereményalapot

Az idén is szerveznek nyáresti kispályás focitornát Nagykikindán

A Nagykikindai Sportszövetség – a helyi önkormányzat pártfogásával, illetve a Nagykikindai Labdarúgó Szövetség és az OFK Kikinda támogatásával – július 1-jétől a helyi Dušan Vasiljev Gimnázium és a Közgazdasági Szakközépiskola udvarán az idén is megszervezi az esti, kispályás focitornát. A torna részleteivel kapcsolatban a nagykikindai városháza dísztermében sajtótájékoztatót tartottak, amelyen kiderült, hogy a torna nyereményalapja az idén 550.000 dinárra módosul, és hogy már várják a csapatok jelentkezését. A győztes csapat 400.000 dinárt, a második helyezett 100.000 dinárt kap, a harmadik pedig 50.000 dináros jutalommal térhet haza.

Dragan Pecarski, a nagykikindai városi tanács sportért és ifjúságért felelős tagja arra hívta fel a figyelmet, hogy Nagykikindán nagy hagyománya van ennek a sporteseménynek.

– Tavaly több év szünet után rendeztük meg ismét a tornát. A résztvevők igazi, magas színvonalú focit játszottak, az érdeklődés pedig rendkívüli volt. Ez a megmozdulás a nyár talán legvonzóbb sporteseménye városunkban – emlékeztet Pecarski.

A szervezők nagy érdeklődésre számítanak a nagykikindai, a környékbeli, illetve más városok csapatai részéről is.

– Ezúttal némileg megnöveltük a nyereményalapot, így a legjobb góllövőt, játékost és kapust, valamint a közönséget is díjazzuk – tette hozzá Jelena Čudanov, a Nagykikindai Sportszövetség elnöke.

A mérkőzések legalább nyolc napon át tartanak majd, ami természetesen a regisztrált csapatok számától is függ.

– Tavaly 12 csapat indult, reméljük, ezúttal még nagyobb lesz az érdeklődés, köszönhetően annak a ténynek, hogy nőtt a nyereményalap – fűzte hozzá Marko Vukobrat, a verseny igazgatója.

A szervezők reményei szerint a nyereményalap növelésével a torna színvonala is emelkedni fog.

– A labdarúgás egy ideig rendkívül rossz időszakon ment keresztül városunkban, de az utóbbi időben sikerült közösen magasabb szintre emelnünk ezt a sportot – mondta Dušan Marjanović, a Nagykikindai Labdarúgó-szövetség elnöke.

A tornára június 28-ig lehet jelentkezni a 063/83-47-514-es telefonszámon, a benevezési díj 12.000 dinár.

 

Nyitókép: Vidács Hajnalka felvétele