2024. július 21., vasárnap
MAGYARCSERNYE

Elballagtak a nyolcadikosok

Péntek délelőtt elballagott a magyarcsernyei Petőfi Sándor Általános Iskola négy nyolcadikos diákja. A végzősök a Ballag már a vén diák című dalt énekelve még egyszer körbejárták az iskola feldíszített tantermeit, így elbúcsúzva azoktól és a fiatalabb generációktól, akik osztályuk nevében egy-egy virágcsokorral kívántak további sikereket a ballagóknak. Az óvoda szobáit is körbejárták, a legkisebbek versekkel, dalokkal, tánccal és egy-egy szál virággal búcsúztak, amelyet az óvónő segítségével a ballagók ingeire tűztek, majd az iskola udvarára vonultak, és egy-egy megfogalmazott célra gondolva, eleresztették a léggömbjeiket.

Az iskolaudvarban megtartott műsorban a hetedikesek nevében Bálint Levente búcsúzott, kiemelve a közös kirándulások, versenyek, futballozások emlékét, amelyek egy életre nyomot hagytak mindkét osztályban.

A nyolcadikosok részéről Biacsi Áron búcsúzott.

– Küzdöttünk a világjárvánnyal, az alacsony létszámmal, a sok negatív tényezővel, ami megoldásra várt. De a gondok megoldódtak. Megoldottuk, hisz a tanáraink mindig mellettünk álltak, és támogattak bennünket – mondta Áron.

A végzősök az óvónők, a tanítók és a tanárok munkáját egy-egy szál virággal köszönték meg.

Lőrik Dóra, az iskola igazgatónője alkalmi beszédet mondott.

– Minden tanév, minden generáció a maga nemében kivételes és rendkívüli. Ez alkalommal is ilyen gondolatokkal álltam fel, de most valóban az: ilyen kis létszámú osztály ugyanis még nem búcsúzott tőlünk. Sajnos az elvándorlás rányomta bélyegét az elmúlt évekre, és a kis csapatból alig maradt diák. Remélem, hogy sok szép emléketek megmarad erről a nyolc évről, és szoros barátságok köttettek a fiatalabb generációkkal. Emlékezzetek a közös programokra, a szünetekre, a kirándulásokra, ahol mindig a fagyi és a pizza kapta a főszerepet, nem a múzeumok – emlékezett vissza az igazgatónő.
Kónya Lívia, az iskola pedagógusa a ballagó diákok sikereiről és eredményeiről beszélt, illetve kiosztotta a Magyar Nemzeti Tanács ajándék emléklapjait, mellyel tanulmányaik sikeres befejezéséhez gratulálnak.

Nyitókép: A négy ballagó diák (Fotó: Vidács Hajnalka)