2024. június 14., péntek

A szemünk előtt nőttek fel

A néptánc újraindulásának tizedik évfordulóját ünnepelték a néptáncosok Magyarcsernyén

A magyarcsernyei Ady Endre Művelődési Egyesület szombaton este a zsúfolásig megtelt színházteremben ünnepelte a néptáncegyüttes újraalakulásának tizedik évfordulóját. A rendezvény keretében bemutatkozott az egyesület valamennyi szakosztálya, illetve az óbecsei Petőfi Sándor Magyar Kultúrkör műkedvelői.

Ünnepi köszöntőt Hódi Judit, az egyesület elnöke mondott, aki az elmúlt tíz évre tekintett vissza. Mint ahogyan az kiderült, ez alatt az idő alatt 110 gyermekkel foglalkoztak, 75 sikeres fellépést jegyeztek, illetve több mint 80 viseletet varrattak. 

– Néhányan a szemünk láttára nőttek fel, kislányokból nagylányok, fiúkból pedig legények lettek. Úgy gondolom, hogy ez a csoport nemcsak egy tánccsoport, nemcsak a tánckoreográfiákról, a tánclépések betanulásáról, a mozgásról szól, hanem rengeteg barátság is született az elmúlt tíz év folyamán. Jelenleg 56 tagja van az egyesület néptánccsoportjának. A sok fellépés, a közös kirándulások, a néptánctáborok mind idehaza, mind külföldön életre szóló élmény minden gyermek számára. Egy hosszú és kitartó munka volt ez az út, de megérte – értékelt az elnöknő.

A rendezvény további részleteiről későbbi lapszámunkban részletesebben is beszámolunk.

Nyitókép: A Tulipán néptáncegyüttes legtöbb tagja tíz évvel ezelőtt kezdett el táncolni (Fotó: Vidács Hajnalka)