2024. június 14., péntek

Épül a csapadékvíz-elvezető csatorna

Maja Gojković tartományi kormányfő Nagykikindára látogatott

Nagykikindán a második régióban – pontosabban a Morava, a Jovan Sterija Popovović és az Ivan Jakšić utca egy részén – tegnap megkezdődött a csapadékvíz-elvezető hálózat kiépítésének a munkálatai, melynek teljes hossza 3448 méter. Egy a több mint 202 millió dinár értékű beruházásról van szó, amelyből a tartományi kormány a Vajdasági Nagyberuházási Alap által 180 millió dinárról gondoskodik, a fennmaradó összeget pedig az önkormányzat fedezi.

A munkálatok elkezdésének megtekintésén részt vett Maja Gojković tartományi kormányfő, Bojan Vranjković tartományi energiaügyi, építkezési és közlekedési titkár, Miloš Maletić, a Tartományi Nagyberuházási Alap igazgatója és Nagykikinda városának képviselői.

– Ez a beruházás azért jelentős, mert ebben a városrészben több mint 1500-an élnek, és ennek a problémának a megoldása meg fogja változtatni az életkörülményeiket – jelentette ki Gojković elnök. Kiemelte továbbá azt is, hogy a tartományi kormány felismeri az állampolgárok problémáit, és azokat a helyi önkormányzattal közösen oldja meg, amellyel kiváló az együttműködésük.

– A tartományi kormány támogatni fogja a mini vízgyárak kiépítését is a Nagykikindához tartozó településeken. A projekt befejeződött, megvannak a források, és arra számítok, hogy jövőre az ivóvízellátás problémáját az egész nagykikindai község területén megoldjuk – mondta ma Maja Gojković Nagykikindán.
Svetislav Vukmirica, a nagykikindai község segédpolgármestere elmondta, hogy az itt élő polgárok folyamatosan jelezték, hogy nagyobb csapadékmennyiség esetén ezekben az utcákban megáll a víz és olyankor a közlekedés is életveszélyes.

Nyitókép: Jövőre az ívóvízellátás problémáját is megoldják (Fotó: Vidács Hajnalka)