2024. június 20., csütörtök

Már javában zajlanak az előkészületek

Tordán négynaposra terebélyesedik a falunap és a templombúcsú programsorozata

Idén Tordán május 16-a és 19-e között ünneplik a falunapot és a templombúcsút. 

A négy napot felölelő program már csütörtökön a 10 órai ünnepi szentmisével elkezdődik a Nepomuki Szent János-plébániatemplomban. Pénteken 21 órától a helyi ifjúsági szervezet diszkóestet szervez az ifjúsági otthonban DJ Dudás és DJ Wright fellépésével.

Szombaton tartják a programsorozat központi rendezvényét. Hét órától horgászversenyt tartanak a halastón, tíz órai kezdettel ünnepi szentmisét tartanak a falunap alkalmából, amelyet koszorúzás követ az emlékkeresztnél és az emléktábláknál. A kultúrotthonban 11:15-kor egy tárlatot nyitnak meg Fejes István festményeiből.
13 órakor ünnepélyesen megnyitják a falunapot a sportpályán, majd ezt követi a csirkepaprikásfőző-verseny és a művelődési műsor. A szervezők a gyermekekről sem feledkeznek meg, számukra játékos foglalkozással készülnek. A szabadtéri színpadon fellép Palatinus Ervin, majd az Abanda nevű kúlai rockzenekar szórakoztatja a nagyérdeműt. 20 órától az udvarnoki Gúth Emilia, 21 órától a gyergyói 4S Street nevű együttes nagykoncertjét tekintheti meg a közönség, 23 órától pedig a törökbecsei Playboys mutatkozik be. Szombaton és vasárnap is egész napos kirakodóvásár és vidámpark következik az érdeklődők és a gyermekek számára.

A programsorozat vasárnap a pünkösdi szentmisével zárul, amely 10 órakor kezdődik. A szervezők minden programra szeretettel várják az érdeklődőket.

Nyitókép: (Fotó: Vidács Hajnalka / archívum)