2024. június 17., hétfő

A család a társadalom legfontosabb tartóoszlopa

Nagykikindán házassági és családi tanácsadói szolgáltatást indítottak

A Nagykikindai Szakmai Fejlesztőközpontban a múlt hét során házassági és családi tanácsadói szolgáltatást indítottak a helyi önkormányzat és a Tartományi Esélyegyenlőségi Intézet támogatásával. Ez egy kísérleti projekt, amely egyelőre hetente két alkalommal fogadja az érintetteket. 

– Büszkeséggel tölt el, hogy Nagykikinda városa lelkes jövőképpel rendelkezik, illetve számos olyan intézménye van, amelyekkel együtt dolgozhat egy ilyen fontos, a házassággal és a családdal kapcsolatos tervezeten. A család a társadalmunk legfontosabb tartóoszlopa, és köztudott az, hogy az ember személyiségét a család formálhatja leginkább, ami elég indokot adott arra, hogy elindítsuk ezt a projektet – mondta Nikola Lukač polgármester.
Dijana Jakšić Kiurski alpolgármester értékelése szerint nagyon lényeges az, hogy legyen egy olyan intézmény, amelyben a házastársak nyíltan beszélhetnek a problémáikról.

– Ha abból indulunk ki, hogy mindannyiunk számára fontos az, hogy egy egészséges és egy működőképes családi kapcsolatot alakíthassunk ki magunk körül, mert ez a boldogságnak, a jólétnek a kulcsa, valamint a gyermek egészséges fejlődésének, illetve a későbbi társadalmi beilleszkedésének, akkor elmondhatjuk, hogy támogatnunk kell az ilyen kezdeményezéseket. Sajnos bármennyit is beszélünk a házastársak közötti nyílt kommunikációról, nem mondhatjuk azt, hogy nincsenek olyan problémáink, amelyekről nem beszélhetnénk egy-egy szakértővel – tette hozzá az alpolgármester.

A tanácsadó a válságba jutott házasságokkal kíván foglalkozni, tudtuk meg Milana Golušin pszichológustól.

– Tanácsaink és támogatásunk ebben a kellemes környezetben nagy segítséget jelenthet majd a házaspárok, illetve a családok számára. A tanácsadó ajtaja azok előtt is nyitva áll, akik önmagukon szeretnének dolgozni. Szolgáltatásainkat szakképzett családtanácsadók végzik majd hetente kétszer. A foglalkozásokra már most is jönnek a polgárok, esetükben az igazi hatást három hónap múlva várjuk – magyarázta Golušin.

Nyitókép: Tegnap bemutatták a házassági és a családi tanácsadói szolgáltatást (Fotó: Vidács Hajnalka)