2024. április 18., csütörtök

Én is harcolok

Nagykikinda is bekapcsolódott a rákbeteg gyermekek nemzetközi napja alkalmából szervezett országos rendezvénybe

Február 15-e a rákbeteg gyermekek nemzetközi napja. Ebből az alkalomból Szerbia-szerte harmincöt városban – köztük Nagykikindán is – szerveztek egy kisebb megmozdulást Én is harcolok szlogennel, ennek keretében pontosan 13 órakor a színpadról a beteg gyermekek támogatása jeléül egy zöld luftballont eresztettek a magasba. 

A rendezvényen a nagykikindai önkormányzatot Mladen Bogdan, a városi képviselő-testület elnöke képviselte, aki elmondta, hogy a NURDOR nagyon fontos tevékenységet végez, amely mellett a nagykikindai önkormányzat is kiáll.

– Mindannyiunknak a felelőssége az, hogy foglalkozzunk ezzel a témával, és felhívjuk rá a figyelmet, mert a statisztikai adatok szerint sajnos hazánkban naponta egy gyerek megbetegszik. Az érintett gyerekek és családtagjaik igazi hősök, ezért fontos, hogy támogassunk mindenkit, aki ezzel a szörnyű betegséggel küzd – mondta Bogdan.

A NURDOR-nak, a rákos gyermekek szülei országos szövetségének a fő küldetése a beteg gyermekek és családtagjaik kezelésének és életminőségének javítása, illetve pszichoszociális támogatás nyújtása műhelymunkákon.

– Érintett szülőként pontosan tudom, hogy nagyon nehéz, amikor a gyermekünknél rákbetegséget állapítanak meg, és nekünk az egész küzdelem során erősnek és pozitívnak kell maradnunk, hogy a gyerekünknek legyen ereje mindent elviselni, mert a kezelési folyamat nagyon hosszú – magyarázta Ljubica Takić, a NURDOR nagykikindai önkéntese.

A rendezvény alatt az ADZNM Gusla néptáncosai, a Čuperak kórus, a Dance and Soul és a Step Up tánciskolák tagjai, illetve Ena Gogić énekesnő szórakoztatta a közönséget.

Nyitókép: Sok érdeklődőt vonzott a rendezvény (Fotó: Vidács Hajnalka)