2024. március 4., hétfő

Elhelyezték a kívánságdobozt

A Télapó december 12-éig várja a gyermekek leveleit

A nagykikindai városháza előtt szombaton délelőtt ünnepélyes keretek között helyezték el az idén is azt a kívánságdobozt, amelybe a községben élő egy és tíz év közötti gyermekek dobhatnak levelet a Télapónak, miután megfogalmazták és megírták, mit is szeretnének az idén ajándékba kapni. A leveleket a gyermekek december 12-éig dobhatják be a ládába, azzal, hogy rá kell írni a gyermek teljes nevét, születési évét, pontos címét és a szülőnek, illetve a gondviselőnek a telefonszámát.

A rendezvényre munkatársaival a város polgármestere, Nikola Lukač is kilátogatott.

-A téren rengeteg gyermek várta a Télapót, aki egy kívánságdobozt hozott a leveleik számára. Az elkövetkező időszakban a Télapóval közösen felkeressük a leveleket író gyermekeket és megajándékozzuk őket. Büszke vagyok arra, hogy tavaly több mint hatezer levél érkezett – mondta a polgármester.

A Télapó a tündérrel és a segítő manóival lovas kocsin érkezett a városháza előtti térre, ahol több száz kisgyermek várta őket. Puttonya most üres volt, illetve az üres kívánságdobozzal érkezett, a manók viszont cukorkás kosárral járták körbe a várakozó kicsiket. A Télapó elmondta, hogy ez a tizenegyedik alkalom, hogy megszervezik ezt a megmozdulást.

– Mint minden évben, az idén is visszatértünk a kis csapatommal Nagykikinda városába, mert a szülőktől és a nagyszülőktől azt hallottuk, hogy a kicsik nagyon jók, és megérdemelnék, hogy ismét meglátogassuk őket, valamint ajándékokkal kedveskedjünk nekik. Minden évben egyre több gyerek jön velem együtt felállítani a kívánságdobozt, mi pedig igyekszünk minden kívánságot teljesíteni, ami a dobozba kerül – mondta a Mikulás.

Múlt évben a Télapó csapatával több mint hatezer-ötszáz csomagot osztott szét, amelyeket Nagykikinda városa és az adományozók biztosítottak.

Nyitókép: A Télapó elhelyezte a városháza előtti téren a kívánságdobozt (Forrás: Nagykikinda Városa)