2024. február 28., szerda

Családok támogatása

A magyarcsernyei községben is kiosztották a babacsomagokat

A Magyar Nemzeti Tanács jóvoltából a magyarcsernyei községben is kiosztották a magyarországi Nemzetpolitikai Államtitkárság babacsomagjait. Magyarcsernyén tizennégy gyermeknek, Tóbán pedig tizenegy újszülöttnek adták át a csomagot, amely egyebek mellett törülközőt, kispárnát, rágókát, szundikendőt, egy pancsolós könyvet is tartalmaz.

Magyarcsernyén az egybegyűlteket Tóth László, a helyi közösség tanácsának elnöke köszöntötte.
– Babacsomagokat utoljára 2020-ban osztottak ki, sajnos az akkori koronavírus-járvány és az utána tapasztalt világgazdasági problémák kicsit akadályozták a folyamatot, de természetesen egy gyermekről sem feledkeztünk meg – mondta a tanácselnök.

Bacsik Lőrinc Natália, a Magyar Nemzeti Tanács képviselője elmondta, hogy a program még 2018-ban indult el, és a legfőbb célja, hogy a családokat már a gyermekek újszülött korától kezdve valamilyen formában támogassa.
– Azt kívánom, hogy nagyon szeressétek a gyermekeiteket, minél többet babusgassátok őket, sok magyar mondókát, népmesét olvassatok nekik, mert ilyenkor a legfogékonyabbak, ilyenkor érzik azt, hogy milyen nyelven beszélnek hozzájuk – mondta az MNT képviselője, majd a Ringató foglalkozásokra is felhívta a szülők figyelmét.

Tanók Tamás, a Vajdasági Magyar Szövetség magyarcsernyei helyi szervezetének elnöke a csomagok eszmei értékét hangsúlyozta.
– Mindez azt jelenti, hogy az anyaország gondol, odafigyel és számít ránk – húzta alá Tanók Tamás, majd a továbbiakban beszélt a beiskolázási csomagról, a Szülőföldön magyarul programról, a későbbi ösztöndíjprogramokról, a civil szervezeteket érintő támogatási rendszerekről, és az egyéneknek, illetve a vállalkozóknak szánt különböző gazdaságfejlesztési programokról.

Nyitókép: Magyarcsernyén tizennégy gyermek vette át a csomagot (Fotó: Vidács Hajnalka)