2024. április 18., csütörtök

Évadnyitó a muzslyai Petőfiben

Évadnyitó műsort mutattak be vasárnap a muzslyai Petőfi Sándor Magyar Művelődési Egyesület székházában. A szakcsoportok bemutatkozása mellett a 17. évadnyitó rendezvény másik célja az új tagok toborzása volt.

Az egyesület színháztermében minden korosztály fellépett, a legkisebbektől a szép korúakig. Bemutatkoztak az amatőr festők, a népdalcsoportok, a néptáncosok, a citerások, a népmesemondók és a színjátszók is.

– Az évadnyitó műsornak valójában az a lényege, hogy minden, művelődési egyesületünkben működő egyénnek, szakcsoportnak lehetőséget adunk a fellépésre és a bemutatkozásra, és ily módon bemutatják az elmúlt idénynek egy-egy részletét. Az évadnyitó műsor ugyancsak arra is szolgál, hogy új tagokat toborozzunk, és azt reméljük, hogy a következő évben többen leszünk a színpadon, illetve többen lesznek a nézőtéren is – mondja Dobó József, az egyesület elnöke.
Az egyesület elnöksége úgy döntött, hogy ezúttal Zombori Gáspárnak, az egyesület házmesterének arany plakettal köszöni meg az elmúlt húszévi szorgalmas munkáját. Az egyesület székházában december 9-én a Mozdulj! Petőfi! programsorozat keretében lépnek újra közönség elé a muzslyai műkedvelők.

Nyitókép: Kecskés István felvétele