2024. június 20., csütörtök
MAGYARITTABÉ

Szoros testvérvárosi kapcsolat Békéssel

Polgár Zoltán, a magyarországi Békés városának polgármestere szerdán a közép-bánáti testvértelepülésre, Magyarittabére látogatott, ahol Kerekes Józseffel, a magyarittabéi helyi közösség tanácselnökével, illetve Patai Attila tanácselnök-helyettessel találkozott. A megbeszélés legfőbb célja az az egyébként is kiváló testvér-települési kapcsolatok további erősítése, elmélyítése, tudtuk meg Patai Attilától.

– A jövőben szeretnénk a tűzoltóink közötti együttműködést támogatni, illetve a sport, a kultúra és az egyházi kapcsolatok terén ugyancsak előrelépést várunk. Számos lehetőség merült fel, így az ingatlanfejlesztés, tűzoltósági eszközök beszerzése, a sportpálya fejlesztése, nyári színpad kialakítása is, mindezt közös pályázatok segítségével szeretnénk elérni – mondta a tanácselnök helyettese.

A két település a sport területén is különböző együttműködéseket tervez városi rendezvényekkel egybekötve. A találkozó során felmerült egy közös sportnap, illetve barátságos mérkőzésék rendezésének lehetősége, vagy akár a testvértelepülések tornájának megszervezése is.

– Nagyon fontosnak tartjuk a testvérvárosok lakosai közötti kapcsolatokat, hiszen a testvér-települési együttműködéseknek ez az egyik legfőbb célja – tette hozzá Patai Attila.

A találkozó keretében felkeresték Mester Péter emléktábláját is, aki nagyon sokat tett a két település kapcsolatáért.

Nyitókép: (Fotó: facebook.com)