2024. július 21., vasárnap

Magyarkanizsa községben is tarolt a vihar

Szombaton este Magyarkanizsa községet is elérte a vihar. Hatalmas dörgések és villámlások után bőséges esővel folytatódott a szokatlanul rossz idő. Bajtai Balázs, az önkormányzat munkatársa és önkéntes tűzoltó így foglalta össze a szombat esti vihar utáni teendőket:

– Mozgalmas éjszakán vannak túl a községbeli tűzoltók. Az este 21:07 perckor riasztást kaptunk, a viharban villám csapott a Naftagas telephelyén egy nyersolajtartályba.  Szerencsére nem történt nagyon komoly baj, nem az olaj gyulladt meg, "csak" a tetőszerkezet, ami gyorsan lokalizálva lett. Ezzel a káresettel párhuzamosan Adorjánon egy házba csapott a villám, és az kigyulladt, de sikerült megfékezni a tüzet. Az akciókban az Önkéntes Tűzoltó Egyesület Martonos-DVD Martonoš, a kanizsai, az oromi, a tóthfalusi, az adorjáni önkéntesek, valamint a hivatásos egység vett részt. A hirtelen lehulló nagy mennyiségű eső is adott munkát. Három helyszínen szivattyúztak a martonosi és kanizsai önkéntesek. Az Ősz és a Cserép utcákban, valamint a Gyógyfürdő gépházából távolították el a vizet.

Hajnal 02 óra 04 perckor újra riasztottak bennünket, szintén Adorjánra, ahol a hivatásos tűzoltókkal, valamit a tóthfalusi, adorjáni, kanizsai és martonosi önkéntesekkel együtt oltottuk a tüzet. Egy famegmunkáló műhely gyulladt ki, a tűz sajnos átterjedt egy családi házra is. Az akciónak 05 óra 27 perckor lett vége. Az anyagi kár jelentős – foglalta össze Bajtai Balázs.

Nyitókép: Illusztráció