2024. július 20., szombat

Traktoroktól zengett Oromhegyes

Tizenhatodjára tartották meg a traktorfesztivált

Az idei oromhegyesi Traktorfesztivál június 9-én, vasárnap zajlott le az Atlantis Garden és a Kumbaya Egyesület szervezésében. A 16. alkalommal megrendezett eseményen a Tresnyeváci Ászok zenekar élőzenével szórakoztatta a látogatókat. A programok között a felvonulás mellett látványos traktorversenyek, bemutatók, gyermekprogramok, vásár és koncertek is helyet kaptak.

A fesztivál a számtalan gyermekprogram miatt a gyerekkel érkező családok számára is vonzó volt: körhinták, ugrálóvár, rodeóbika, arcfestés várta a legkisebbeket, emellett a szervezők akadálypályával is készültek számukra, ahol csapatokban mérhették össze ügyességüket és gyorsaságukat.

A rendezvény megnyitóján Bilicki Nándor fő szervező köszöntötte a jelenlévőket, aki örömét fejezte ki amiatt, hogy a résztvevők nagy számban megjelentek. Mint később kifejtette, az elmúlt években nemcsak a traktorok, de a résztvevők száma is jelentősen megnőtt:

– Mára a nézők száma már több ezerre növekedett, és a kezdeti 40-50 darab helyett az elmúlt években mindig 150 felett van a traktorok száma is. Fontosnak tartjuk ezt a fesztivált, mert Oromhegyesen és a környező vidéken egyaránt nagyon sokan foglalkoznak földműveléssel.

A megnyitót követő traktoros felvonulásra és a játékos ügyességi vetélkedőre mintegy 180-an neveztek be idén. A vetélkedőn olyan versenyszámokban mérettethették meg magukat a lelkes traktoristák, mint a tolatás, a traktorgyorsulás, a súlyhúzás, a köttetés, az eszközkapcsolás és az akadálypálya, de keresték a legerősebb traktoristát és a legrégebbi traktorokat is.

A 16. Traktorfesztivál megvalósulását Magyarkanizsa önkormányzata, az oromhegyesi Agrotech Kft., az adorjáni Kontakt Kft., az óbecsei Sigma Kft., valamint a Vajdovics család támogatta.

 

Nyitókép: A látványos felvonuláson számos különféle traktor megmutatkozott (Fotó: Gruik Zsuzsa felvétele)