2024. június 21., péntek
HELYHATÓSÁGI VÁLASZTÁSOK 2024

A terveket tettek követik

Jobb utakon Magyarkanizsa községbe

A magyarkanizsai Nagytemetőnél lévő Líkai utcába látogatott kedd reggel Fejsztámer Róbert, a VMSZ magyarkanizsai listavezetője, jelenlegi polgármester és Bajtai Balázs, a Felügyelőségi Főosztály vezetője, a VMSZ Tanácsának tagja, valamint Újvári Zsombor, a VMSZ magyarkanizsai képviselőjelöltje. A forgalmas utcában hamarosan útszélesítési munkálatok kezdődnek, de a polgármester a további tervekről is beszámolt a helyszínen.

– Nagyon fontos a tervdokumentációk elkészítése, ez az elmúlt években is bebizonyosodott. A Líkai utca kiszélesítése a Gazdasági Minisztérium által támogatott projekt, amelyre már alá is írtuk a szerződést, megközelítőleg 38 millió dinár értékűt, amit a közbeszerezés lefolytatása után el is indítunk. Ahhoz, hogy eddig eljuthassunk, több mint két és fél évig tartó előmunkálat kellett. A tervek előirányzása fontos ismérve az önkormányzatnak, ezért is készültek el a stratégiai dokumentumok és nagyberuházási tervek. Mindaz, ami a helyi közösségek, vagy akár a polgárok részéről igényként megfogalmazódik, ahhoz hosszú évek kellenek előkészítő munkálatban is, hogy eljussunk addig a fázisig, hogy pályázhatóak és megvalósíthatóak legyenek a projektek – mondta a polgármester.

Koncz István, a Komunalac Kommunális Közvállalat munkatársa a helyszínen számolt be a megvalósuló munkálatokról, melyet a vállalat felügyel.

– A Líkai utca egy kilométernyi szakaszát a meglévő négy méter széles betonút helyett öt és fél méteresre szélesítik, új lesz az aszfaltburkolat és az útpadkát is megerősítik. Vannak a községben más projektek is, melyek valamilyen formában elkezdődtek. Ilyen például az oromhegyesi halottasház karbantartása, továbbá tervek készülnek útaszfaltozásokra, a régi adorjáni bekötőút kiszélesítése és megerősítése, Magyarkanizsán a Hunyadi János és a Kossuth Lajos utca felújítása és parkoló kialakítása mintegy 700 méter hosszan, továbbá Tóthfalu és Völgyes felé, a Kalapállomásnál lévő községi út felújítása is tervben van. Szennyvíz-elvezetési projektek is folyamatban vannak Horgoson a Lányi Béla, a Gárdonyi Géza és a Singer utcára vonatkozóan, Magyarkanizsán a Néphősök útján a Kotori utcától a Slogáig. Minden hamarosan a megvalósulás fázisába lép – sorolta Koncz István.

 

Nyitókép: A Líkai utcában hamarosan megkezdődnek a munkálatok (Fotó: Puskás Károly felvétele)