2024. június 13., csütörtök

Nincs jövőkép gyerekek nélkül

Tanévzáró istentiszteletet tartottak Bácsfeketehegyen

A bácsfeketehegyi református templomban vasárnap tanévzáró istentiszteletet tartottak, amelyen részt vettek a helyi Nikola Đurković Általános Iskola diákjai, tanárai és Kanyó István igazgató. Orosz Attila helyi református lelkész az istentisztelet kapcsán elmondta a médiának, hogy nagyon szép hagyománya alakult ki.

– Mintegy 10 évvel ezelőtt kezdtük el ezt a folyamatot, még az akkori igazgatóval, Bojtos Bélával, aki a mostani istentiszteleten is jelen volt. Azóta is folytatjuk ezt, noha nem tudtuk mindig megszervezni, közismert okok miatt: először a Covid-járvány, tavaly pedig a tanév korábbi befejezése miatt. De amikor tudjuk, akkor megtartjuk. Úgy érezzük, hogy ez is egy fordulópont, amikor meg kell állni a Jóisten színe előtt, és hálát adni, hiszen ami végigkísér bennünket a mindennapi életben meg a tanévben is: a szorgalom, az erő, az egészség, a szülői háttér, az mind a Jóisten adománya, mindezért neki adhatunk hálát. Ilyenkor ezt hivatalos keretek között is megköszönjük – mondta el Orosz az istentisztelet kapcsán, majd arról is szólt, hogy a mögöttünk lévő tanévben 145 diák járt hitoktatásra, ami nagyon jó szám, hiszen ez a gyerekek 98 százaléka.

– Szeretjük, ha a templomi légkörrel is megismerkednek, hiszen ők a leendő híveink. Nélkülük jövőkép nem igazán képzelhető el – fogalmazott a lelkész.

Nyitókép: A gyerekek verssel és énekkel szerepeltek az istentiszteleten (Lakatos János felvétele)