2024. június 17., hétfő

Megtelt a moziterem

Sokan nézték meg a Most vagy soha! című magyar filmet Kishegyesen is

A cikkhez tartozó képgalériát ITT tekinthetik meg.

Nagy érdeklődés övezte Kishegyesen a Most vagy soha! című magyar történelmi kalandfilm vetítését megtelt a helyi Petőfi Sándor Közösségi és Magyar Művelődési Központ moziterme. A vetítést a Vajdasági Magyar Szövetség és a Vajdasági Vándormozi szervezte. A nézők számára a belépés díjtalan volt. A megjelenteket a vetítés kezdete előtt Juhász Bálint, a VMSZ Intézőbizottságának elnöke köszöntötte. Kiemelte, menyire fontos ma is kiállni jogainkért, az itteni magyarság ismét egy sorsdöntő választás előtt áll. Szólt néhány szót a VMSZ jelöltlistájáról, melyen a közösség megbecsült tagjai szerepelnek.

Az anyaországi támogatásból felújított Petőfi Sándor Közösségi és Magyar Művelődési Központ tavaly nyílt meg, azóta számos nagy sikerű rendezvénynek adott otthont. Kovács Károly korábban tartományi képviselő volt, most a VMSZ jelöltlistáján szerepel. Nyilatkozatában elmondta, hogy nem elég egy ilyen szép épületegyüttest felújítani, hanem be is kell lakni, meg kell tölteni tartalmakkal.

Fontos célként jelölte meg közösségépítést, amiről valójában a film is szól.

Sándor István jelenlegi alpolgármester neve szintén szerepel a listán. Kiemelte, hogy most már ismét ilyen rendezvények megtartására, filmvetítésekre is alkalmas a több mint 300 személyt befogadó moziterem. Kényelmes körülményeket sikerült teremteni, és meg van oldva az épület fűtése is.

Az épületegyüttes keretében vannak kisebb terek, kisebb előadótermek, kiállítótermek, mindezeket tartalmakkal lehet megtölteni. Évente többször vannak filmvetítések is. Leginkább olyan ünnepek alkalmával mint a falunap, az Anna-napok, valamint az újévi, karácsonyi ünnepkör tájékán. Általában magyarországi új filmalkotásokat hoznak el az itteni közönségnek.

A Most vagy soha! című, Lóth Balázs, Szente Vajk, Rákay Philip és Kis-Szabó Márk által jegyzett alkotás nagy sikert aratott Kishegyesen.

 

Nyitókép: Tóth Péter felvétele