2024. május 21., kedd

Majális az orgonáért

Jótékonysági majálisozást szerveznek a kishegyesi motorosok

Az elmúlt években Kishegyesen, a labdarúgópályán szerveztek közösségi majálisozást, és így lesz az idén is. Azzal, hogy egy vadonatúj szervező, a Kishegyesi Kismotoros Banda vette át az irányítást. Barna József, a csapat vezetője kérésünkre elmondta, hogy első alkalommal szerveznek majálist, és kissé késve fogtak neki az előkészületeknek.
– A majális ötlete nem tőlünk származik, mert tavaly a Vöröskereszt szervezte meg, minket csak megkértek, hogy segítsünk. Az idén is vártuk, hogy jelentkezni fognak, de csak nemrég tudtuk meg, hogy ők nem szerveznek. Mivel nagyon jó dolog volt, és tetszett az embereknek, ezért úgy gondoltuk, hogy megszervezzük mi. Így gyors tempóban nekifogtunk, de kicsit nehéz a dolgunk, mert három hét alatt próbáljuk megoldani. Nagyon nehezen találtunk fellépő együttest, mivel a majális miatt nem igazán vállalják. Végül a basahídi MAS és PRIS együttesek lépnek fel, régi rockszámokat játszanak majd – mondta el Barna József, majd hozzáfűzte, hogy szeretnék hagyományossá tenni ezt a rendezvényt. Annak ellenére, hogy a szervező egy motorosbanda, igyekeztek családbarátra összeállítani a programot.
– A majálisozás délelőtt kezdődik, és mint a múlt évben, az is szervezünk gyermekprogramokat, hogy a legkisebbek kijöhessenek a szüleikkel. Az idén is lesz kötélhúzás, régi játékszerekkel tudnak majd játszani, és más érdekes lehetőségek várják a gyerkőcöket. Napközben biztosítunk zenét, egészen este nyolcig, amikor a koncertek kezdődnek. Ez utóbbit már a felnőtteknek szánjuk. A helyszínen babot készítünk, amit előjegyzésre lehet vásárolni, 300 dináros áron. Előjegyeztetni április 26-ig lehet, a 063/8136-127-es telefonszámon. Emellett ital és más étel is kapható lesz – számolt be a banda vezetője, majd azzal folytatta, hogy a rendezvény bevételét jótékonysági célokra ajánlják fel.
– A kishegyesi Szent Anna katolikus templomnak ismert az oltárképe, az orgonája pedig elég régi, épp emiatt gondok vannak vele. Mikor ezt megtudtuk, úgy döntöttünk, hogy a probléma megoldására szánjuk a bevételt. Ez azt jelenti, hogy aki babot vagy valamilyen italt vásárol a majálisozáson, az a kishegyesi orgona problémájának a megoldására adományoz – fogalmazott Barna József.
A Kishegyesi Kismotoros Banda jótékonysági majálisrendezvényét támogatja a Magyar Nemzeti Tanács, a kishegyesi helyi közösség, Kishegyes község önkormányzata, a Wood and More fűrésztelep, a Big Chick húsipari vállalat, a DombosNet, a Rica zöldséges, valamint a szervezők partnere, a Patos-Ca Kft.