2024. július 20., szombat

Új helyre költözött a kishegyesi Vöröskereszt konyhája

Fogadás az önkéntesek tiszteletére

A Vöröskereszt Kishegyes községi szervezete számára igen tevékeny lett az év végi időszak. Ez elsősorban annak tulajdonítható, hogy a szervezet konyháját Szeghegyről Kishegyesre költöztették. Fontányi Andor, a községi szervezet titkára ennek kapcsán elmondta lapunknak, hogy az új konyha nagyban megkönnyíti a népkonyhaprogram működését.

– Egy régóta kitűzött cél valósult meg azzal, hogy egységesíteni tudtuk a tevékenységeket a népkonyhaprogram körül. Egy új konyhahelyiséget béreltünk ki Kishegyesen, ahol egy helyen van raktár, konyhai előkészítő, és a későbbiekben bővíteni tudjuk irodákkal, valamint előadóteremmel. Ez nagy változás a szervezet életében, mivel a községi szervezetnek Kishegyesen van a legtöbb aktivistája és felhasználója is. Épp ezért nagymértékben megkönnyíti a munkát, hogy egy helyen tudjuk tárolni az alapanyagokat, készíteni az ételeket, és az osztást is meg tudjuk oldani. Ugyancsak fontos, hogy az önkéntes munkát, ami hatalmas támasza a programnak, egy helyen tudjuk megszervezni és koordinálni. Az önkéntesek kapcsán azt is el kell mondani, hogy a napokban tartottuk meg az önkéntesek világnapját. Ez december 5-én van, de a konyha pakolása miatt több programunk is csúszott, többek között ezt is csak most tudtuk megtartani. Számunkra ez nagyon fontos világnap, amit mindenféleképpen megtartunk már több éve. A Vöröskereszt nagyban alapoz az önkéntes munkára, mondhatni, hogy világszinten a Vöröskereszt a legnagyobb önkéntes szervezet, és ez így van a kishegyesi szervezetnél is. Ezért megvendégelést szerveztünk az aktivistáinknak, akik közül a felnőttek a szociális programokba vannak bekapcsolva, valamint több önkéntesünk az elsősegély-tanfolyamokkal foglalkozik, és különböző képzésekkel – számolt be a titkár, majd arról is szólt, hogy az önkénteseke számára egy községi szintű rendezvényt tartottak, ahol közel 70-en vettek részt. Kisebb megvendégelés formájában köszönték meg egész éves munkájukat, majd az ifjú önkéntesek elsősegély-bemutatót is tartottak.

Az állandó jellegű tevékenységek mellett a Vöröskereszt községi szervezetének az idén már csak egy programja lesz – mondta el Fontányi. A Pán Péter Iskoláskor Előtti Intézménnyel közösen szerveztek gyűjtési akciót, amiből a népkonyhaprogram felhasználóinak gyermekei részére készítenek újévi csomagokat. Az adományok begyűjtése folyamatban van, a csomagokat pedig össze fogják állítani, és szétosztják az év végéig – tudtuk meg a titkártól.

Nyitókép: Elsősegély-bemutató az önkéntesek világnapja tiszteletére szervezett fogadáson, ahol mintegy hetvenen vettek részt (Forrás: Vöröskereszt KKSZ)