2024. június 14., péntek
HELYHATÓSÁGI ÉS EP-VÁLASZTÁSOK 2024

Középpontban az agrárium

Moholra látogatott Győrffy Balázs, a Fidesz-KDNP EP-képviselőjelöltje

Moholon járt csütörtök délután Győrffy Balázs, a Fidesz-KDNP EP-képviselőjelöltje, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke, aki megtekintette Almádi Gábor moholi mezőgazdasági vállalkozó gazdaságát. A moholi gazdálkodó bátyjával hatszáz hektáron termeszt cukorrépát, repcét, búzát, napraforgót, kukoricát, kaprot, szóját és ipari paprikát. A rangos vendéget a látogatásra elkísérte dr. Pásztor Bálint, a VMSZ elnöke és szabadkai listavezetője, Tóbiás József, a VMSZ adai listavezetője, Horvát Király Andrea, a VMSZ gazdasági és Juhász Attila, a VMSZ mezőgazdasági államtitkára, valamint a párt más tisztségviselői és önkormányzati képviselőjelöltjei.

Győrffy Balázs moholi látogatása alkalmából elmondta, hogy agrárius ember lévén a fókuszában elsősorban a mező- és az élelmiszergazdaság áll, és ez a vidék méltán híres mezőgazdasági kultúrájáról.

– Noha határ választ el bennünket, mégis csak együvé tartozunk, és én feladatomnak gondolom, hogy ha az Európai Parlamentben lehetőséget kapok, hogy ilyen áttételes módon igyekezzek az itteni gazdatársaknak egyfajta képviseletet adni. A Kárpát-medencei Magyar Gazdák Egyeztető Fóruma már korábban is adott lehetőséget arra, hogy itt a vajdasági agrárszervezetekkel jól együtt tudjunk működni. Több személyes kapcsolat, sőt barátság is kialakult. Én arra biztatom az itt élőket, hogy látva a világnak a torzulását, és az élelmiszer előállításnak a pellengérre állítását, a helyhatósági választás kapcsán olyan embereket válasszanak, és olyanokba helyezzék a bizalmukat, akik két lábbal állnak a földön és értékelik azt az erőfeszítést, amit az élelmiszer előállítás kapcsán a gazdálkodók tesznek. Olyan embereket válasszanak, akik képesek támogatni, de semmiképpen nem hátráltatni ezt a munkát – nyilatkozta Győrffy Balázs, a Fidesz-KDNP EP-képviselőjelöltje.

 

Nyitókép: Győrffy Balázs a VMSZ-küldöttséggel megtekinti a moholi termelő gazdaságát (Csincsik Zsolt felvétele)