2024. május 18., szombat

Felújítják a községi játszótereket

Adán új játszótér épül, Moholon megújulnak a rekreációs központ sportpályái

Szeptembertől Ada központjában minden igénynek és előírásnak megfelelő korszerű játszótér épül a sétány, a szabadtéri színpad és az iskolaudvar közötti területen. Bilicki Zoltán adai polgármester bejelentette, hogy a jövőben megújítják a községi játszótereket, valamint az ősztől a moholi rekreációs központban tartományi támogatással felújítják az összes sportpályát és a játszóteret is.

– Az önkormányzat a jövőben jelentősebb összegeket akar fordítani a játszóterek rendezésére és teljes körű felújítására. Ezzel összhangban elkezdtük elkészíteni a terveket a különböző helyszíneken lévő játszóterek felújítására. Az első elkészült tervdokumentáció Adán a közvetlen központban egy játszótér kiépítésére vonatkozik. Továbbá előrehaladott fázisban van, és rövidesen elkészül a tervdokumentáció a moholi rekreációs parkban lévő játszótér felújítására is – nyilatkozta Bilicki Zoltán. – Adán a sétány és az iskolaudvar közötti területen a szabadtéri színpad mellett épül meg a játszótér. Eddig ott egy régi üzlethelyiség gátolta ennek a projektnek a megvalósítását, de sikerült megegyezésre jutni a tulajdonossal, és megvásároltuk az épületet. A terveim szerint rövidesen megindul a tereprendezés, a játszótér építése szeptember legelején várható. Minden igényt kielégítő és minden előírásnak megfelelő korszerű játszótér készül a helyszínen. Szeretném hangsúlyozni, hogy ez az első lépés a játszóterek felújításában. A következőkben igyekezni fogunk minél gyorsabb ütemben haladni a többi felújításával is. Viszont nagyon jelentős összeg már egy-egy játszótér felújítása, ugyanis nagyon szigorúak az előírások az új játszóterekkel kapcsolatban, amelyek megdrágítják a projektet. Nem tartom kizártnak, hogy egy-egy esetben megmaradhat egy-egy meglévő játék, de nagyrészt az lesz a jellemző, hogy teljesen új játékelemeket állítunk fel. A játékelemek anyaga, az éleinek a levédése, minden olyan szigorú előírások alá van sorolva, ami arra késztet bennünket, hogy cseréljük az elemek legnagyobb részét. Az új adai játszótér tervezői ára tizen-egynéhány millió dinár – mondta a polgármester.

A tervek szerint az új adai játszótér gumiburkolatú lesz tizenvalahány játékelemmel felszerelve. Köztük csúszdás játszóvárral és toronnyal, hintával és libikókával, forgó és billenő eszközökkel, körhintával, interaktív játékpanelekkel, kültéri hangszerrel és kötélpiramis mászókával.

– Moholon a rekreációs központban szeptember első felében indul meg a játszótér újjáépítése. Itt a tartományi sport- és ifjúsági titkársággal lesz egy közös projektünk, amely magában foglalja a moholi rekreációs parkban található sportpályák, a kosárlabda-, a röplabda-, a kézilabda-, a teniszpálya felújítását és újraélesztését. Ez utóbbi főleg a teniszpályára vonatkozik. A moholi projekt esetében a tervezői ár 43 millió dinár. A munkálatok szeptemberben teljes egészében megkezdődnek a sportpályákon és a játszótéren is a moholi rekreációs központban – tudtuk meg Bilicki Zoltántól.

Nyitókép: Látványterv