2024. április 20., szombat

Karácsonyváró csoda a színpadon

A Vadvirág HK látványos és meghitt ünnepi műsort mutatott be Adán

A Vadvirág Hagyományápoló Kör szombat este az adai színházteremben tartotta meg teltház előtt Mennyországban csengetének címmel hagyományos zenés-táncos karácsonyi műsorát. Ezen ismét részt vett a dreai Lurkóház tizennégy általános és középiskolás lakója Boja Ilona házfelelős vezetésével. A gyerekeknek az egyesület által összegyűjtött adományokat a műsort követően adták át a Vadvirág-székházban, ahol táncházat is tartottak. A karácsonyi ünnepi műsor előtt az egyesület néptáncosai átvonultak az adventi gyertyagyújtásra a Szentháromság katolikus templom előtti köztéri adventi koszorúhoz, ahol ft. Szungyi Károly adai esperesplébános fogadta őket, és a fiatalok alkalmi műsort mutattak be.

A Vadvirág HK nevében a műsorvezető, Lévai Hényel Beáta üdvözölte a színháztermet teljesen megtöltő népes közönséget az egyesület idei karácsonyi műsorán. Majd köszöntet mondott az egyesület tevékenységét támogatóknak: a gyerekek szüleinek, Ada község önkormányzatának, a Bethlen Gábor Alapnak, a tartományi oktatási titkárságnak, a Csoóri Sándor Alapnak, a Nemzeti Együttműködési Alapnak, a Magyar Nemzeti Tanácsnak és a T-1 vállalatnak, illetve Tóth Árpádnak és Erzsébetnek.  

A karácsonyi műsoron ft. Szungyi Károly adai esperesplébános

mondott ünnepi köszöntőt, amelyben megosztotta adventi és karácsonyi gondolatait az egybegyűltekkel. Az est folytatásában fellépett a Vadvirág Hagyományápoló Kör minden korcsoportja: az óvodás csoport, a kisiskolásokból álló Pipacs Táncegyüttes, a Bóbita Tánccsoport, a Füzike és a Csillagvirág Ifjúsági Táncegyüttesek, a kis tamburások, a Borbolya Tamburazenekar, a Bodros Tamburazenekar, valamint a Vadvirág Asszonykórusa. A műsort Varga Lilla, Resócki Rolland, Varga Lilla, Apró Boglárka, Tápai Emma, Zombori Péter és Csonka Katalin vitte színpadra, kísért az óbecsei Fokos Zenekar.

Nyitókép: Az ünnepi műsoron fellépett a Vadvirág HK apraja és nagyja, fotó: Csincsik Zsolt