2024. június 13., csütörtök
HELYHATÓSÁGI VÁLASZTÁSOK 2024

Konkrét eredmények és tervek

Szerdán tartotta kampányzáró rendezvényét a Vajdasági Magyar Szövetség szenttamási községi szervezete

A szenttamási Zsebszínházban tartották szerdán a Vajdasági Magyar Szövetség községi szervezetének kampányzáró ünnepségét. Mint a bevezetőben elhangzott, a VMSZ 23 önkormányzat területén állított listát, köztük Szenttamáson is. Az est folyamán bemutatták a tíz jelöltet, akik a párt színeiben indulnak a vasárnap sorra kerülő választásokon.
A jelenlévőket először Brasnyó Nándor a VMSZ községi szervezetének elnöke, helyi listavezető köszöntötte, aki röviden beszámolt arról, hogy mit végeztek el munkaként az elmúlt négy évben, és melyek azok a legfontosabb célkitűzések, amelyeket Szenttamáson meg kell valósítani.
‒ Csupán néhány dolgot említek: több évtizede nem volt magyar fordító a községházán, de három évvel ezelőtt megoldottuk. Hosszú idő után megnyílt a napközi az iskolában, tavaly pedig a tuki színmagyar óvodában is. További két fontos dologra szeretném felhívni a polgárok figyelmét: az egyik az, hogy vasárnap mindenki menjen el szavazni, és szavazzon az egyetlen magyar érdekeltségű pártra, mert VMSZ-nek ott a helye, ahol a döntéseket hozzák. Ne más emberek döntsenek rólunk, sorsunkról, ne mások határozzák meg, hogy számunkra mi a jó, és mi nem. A másik dolog, amit képviselő-testületi tagként tapasztaltam, hogy a helyi magyarságért csak a VMSZ tett valamit, senki más. Megnéztük a többi párt szórólapját, a magyarokat senki sem említi – fogalmazott Brasnyó Nándor.
Kiemelte, az előttünk álló időszakban tervben van a katolikus temetőben egy méltó emlékmű állítása az 1944-45-ben kivégzett ártatlan áldozatoknak, nagy szükség van egy magyar közösségi házra, amihez a  telek és a szükséges dokumentáció már megvan, ez mellett továbbra is támogatják a templom, az iskola és az óvodák karbantartását.
A kampányzáró rendezvényen jelen volt Kovács Elvira, a VMSZ köztársasági parlamenti képviselője és elnökségi tagja, Molnár Viktor, a Tartományi Mezőgazdasági-fejlesztési Alap igazgatója és Fehér Szabolcs, a VMSZ Intéző Bizottságának és tanácsának a tagja.
Kovács Elvira felszólalásában megfogalmazta a vasárnapi helyhatósági választások jelentőségét, és elmondta, nagy a tét, hiszen nagyon fontos, hogy önkormányzati szinten a pártnak minél több képviselője legyen:
‒ Rendkívül fontos mindenhol, de  azokon a területeken, azon önkormányzatokban, ahol sajnos a magyarság már számbelileg kisebbségben van, mutassuk meg mégis az erőnket, fogjunk össze, és június 2-án mindannyian legyünk ott az urnák előtt itt Szenttamáson is, és szavazatunkkal erősítsük a Vajdasági Magyar Szövetség dr. Pásztor Bálint listát, amely a kettes szám alatt szerepel, hogy minél többen ott legyünk a szenttamási önkormányzatban is. A VMSZ-ben az az alapszabály, hogy a helyi igények szerint politizáljunk, és a helyi emberek kérései, kérdései, igényei alapján oldjuk meg az ügyeket. Így csinálja a VMSZ, így működik ez Szenttamáson, és máshol is – mondta Kovács Elvira.
A szerdai rendezvény a Himnusz közös eléneklésével ért véget.
 

Nyitókép: Rind Paraczky Laura felvétele