2024. május 1., szerda

Krajinović a negyeddöntőért

Filip Krajinović jó játékkal rajtolt a franciaországi Metz 250-es tornáján. A zombori két játszmában verte a német Peter Gojowczykot, és a negyeddöntőért a spanyol veterán Fernando Verdascóval csatázhat, ami első meccsük lesz.

Filip az egyenrangú első játszmában szettlabdát mentett, majd elnyerte a német adogatását. A második játszmában csak a zomborinak voltak breaklabdái, 2:2-es állásnál ki is használt egyet, és e győzelemmel a naprakész listán ismét az 50 legjobb közé jutott.

Babos Tímea a jelek szerint túljutott pályafutása talán legmélyebb hullámvölgyén, és egyéniben is újra képes a figyelmet érdemlő eredményekre. A soproni teniszezőnő tegnap Szöulban a Grand Slam-bajnok lett Jelena Osztapenkót egészen könnyen, három breakkel győzte le, és a 2. fordulóban a magasabban rangsorolt, de tapasztalatlanabb cseh Karolina Muchovával sem esélytelen az első egymás közötti meccsükön. Az új pontokkal Babos 88. a ranglistán, a következő siker még néhány helynyi haladást jelentene.

Janko Tipsarević háromjátszmás csatát vívott a bosnyák Damir Džumhurral, és amikor a döntő szettben leadta az adogatást, sérülés miatt feladta a küzdelmet.

Kvangdzsuban műsoron volt a legjobb 100 felé törekvő Nina Stojanović meccse is a lengyel MagdalenaFrechhel, de az eső miatt elhalasztották, és lehetséges, hogy tegnap nem is játszottak már.