2024. április 30., kedd

Krajinović visszavágott Berdychnek

Kemény csatában nyert mindkét szerbiai teniszező a winston-salemi 2. fordulóban. A 8. kiemelt Filip Krajinović három játszmában vágott vissza a cseh veterán Tomáš Berdychnek a februári montpellier-i vereségért, a 13. kiemelt Miomir Kecmanović pedig immár harmadszor is legyőzte az ausztrál Alex Popyrint.

Filip Krajinović (Fotó: Beta/AP)

Filip Krajinović (Fotó: Beta/AP)

Krajinović és Berdych meccsén az első játszmában a cseh második breakje döntött, a másodikban pedig a zombori háromszor is hátrányban volt, mindháromszor egyenlített, majd a 12. játékban fordított. Ezután Krajinović uralta a pályát, és a döntő játszmában két breakkel nyert fölényesen.

Kecmanović az első játszmában öt breaklabdát hagyott ki, majd a rövidítésben 1:5-ös hátrányba került. Nagy sorozattal fordított, a második szettben pedig két breakre volt szüksége a továbbjutáshoz.

Krajinović az éjjel a negyeddöntőért az amerikai Francis Tiafoe-val játszott, aki ellen 2:0-ra vezet, és legutóbb a Roland Garroson múlta felül. Kecmanovićnak még nehezebb dolga lesz a 2. helyen kiemelt kanadai Denis Shapovalovval, akivel ATP-rangban még nem játszott, futures tornán pedig négy éve a négy hónappal idősebb kanadai nyert.

Milojević és Stojanović után még Babos Tímea és Jovana Jakšić jutott be a US Open selejtezőjének 2. fordulójába, míg Peđa Krstin és Bondár Anna kiesett. Babos ma a döntőért a spanyol Lara Arruabarrenával, Jakšić pedig a belga Kirsten Flipkensszel találkozik.

Időközben JankoTipsarević – akit egyre gyakrabban látunk NovakĐoković páholyában – bejelentette, hogy az idény végén, a 36. évében és hét műtét után, véget vet a pályafutásának.