2024. április 30., kedd

Jorović a negyeddöntőben

Ivana Jorović két kínai lányt győzött le a 60 ezres sencseni női ITF-torna rajtján, és bejutott a negyeddöntőbe, amelyben a ranglistán 210., kínai származású kanadai CarolZhao lesz az ellenfele. Sikerrel kezdett három magyar lány is. Udvardy Panna a chilei Colinában, Bukta Ágnes a török Antalyában negyeddöntős, Las Vegasban pedig Stollár Fanny még csak az 1. fordulón van túl, és az este a 2. körben a ranglistán 505., kínai származású amerikai Hanna Changgal mérkőzött.

Az utóbbi hét évben ötször serlegnyertes Csehország válogatottja a Fed-kupa hétvégi döntőjében az USA címvédő válogatottját látja vendégül a prágai O2 csarnokban. Mindkét csapat tartalékos összeállításban lép fel. Az USA nélkülözni kénytelen Sloane Stephenst, a Williams nővéreket és Madison Keyst, a cseh csapatban nem játszhat Karolína Plíšková,míg Petra Kvitová (7. a ranglistán) fellépése az utolsó pillanatig kérdéses marad.

A vendéglátók még Kateřina Siniakovát (31., párosban 1.), Barbora Strýcovát (egyéniben 33., párosban 5.) és Barbora Krejčíkovát (párosban 1.) nevezték, az USA pedig a Danielle Collins (36.), Sofia Kenin (52.), Alison Riske (63.) és NicoleMelichar (párosban 15.) négyessel áll ki. A mérkőzés szombaton 14 órakor kezdődik.