2024. április 30., kedd
BAJNOKOK LIGÁJA

A Fradi a Barca és a Juve ellen!

Tegnap késő délután a svájci Genfben kisorsolták a 2020/21-es labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének beosztását. Magyar szempontból természetesen a Ferencváros jövője érdekelt mindenkit, hiszen a zöld-fehérek az 1995/96-os idény óta nem szerepelhettek az öreg kontinens elit klubtornáján. A sorsolást szokás szerint Giorgio Marchetti, az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) főtitkára vezette, akinek Pedro Pinto szakújságíró és vezető sportmédia-személyiség segédkezett.

A Fradi természetesen a negyedik kalapból várta a helyét, vagyis már „kész” csoportokba jutott, és úgy adódott, hogy utolsóként húzták ki a magyar gárdát, amikor már csak a G jelű kvartettben volt kiadó hely. Mindez azt jelentette, hogy a Ferencváros 25 év várakozás után olyan európai gigászokkal mérheti össze majd erejét a csoportkörben, mint a Juventus és a Barcelona! Az olasz és a katalán sztárcsapat mellett még a kijevi Dinamo lesz Szerhij Rebrov legénységének ellenfele.

A halálcsoportot idén talán a szokásosnál egy fokkal nehezebb megtalálni, de a H jelű négyes a PSG-vel, a Manchester Uniteddel és a Lepiziggel erősen pályázhat a címre. Ezenkívül többek között a Real Madriddal és Interrel fémjelzett B csoport is sok izgalmat és váratlan eredményt hozhat.

A Bajnokok Ligája csoportkörének beosztása:

A csoport: Bayern München, Atlético, Salzburg, Lokomotiv Moszkva.

B csoport: Real Madrid, Sahtar, Inter, Borussia Mönchengladbach.

C csoport: Porto, Manchester City, Olimpiakosz, Marseille.

D csoport: Liverpool, Ajax, Atalanta, Midtjylland.

E csoport: Sevilla, Chelsea, Krasznodar, Rennes.

F csoport: Zenit, Borussia Dortmund, Lazio, Club Brugge.

G csoport: Juventus, Barcelona, Dinamo Kijev, Ferencváros.

H csoport: Paris Saint-Germain, Manchester United, Leipzig, Başakşehir.