2024. április 30., kedd
BAJNOKOK LIGÁJA

Huszonöt év várakozás

A Fradi a végsőkig állta a sarat (Fotó: MTI)

A Fradi a végsőkig állta a sarat (Fotó: MTI)

Huszonöt évet, avagy negyed évszázadot – ennyit kellett várnia a Ferencvárosnak, hogy ismét a Bajnokok Ligája csoportkörében szerepelhessen. A Zöld Sasok kedden este az utolsó percekig kiélezett csatában 0:0-s döntetlent játszottak a norvég Molde együttesével, összesítésben pedig az idegenben elért 3:3-mal, vendégségben szerzett több góllal jutottak a BL-főtáblájára. A mérkőzés előtt valószínűleg kevesen fogadtak volna arra, hogy gól nélküli remivel zárul a mérkőzés, de Szerhij Rebrov legénysége a végsőkig állta a sarat. Ki lehet jelenteni, hogy ezt a meccset a Fradi kivédekezte. Voltak nehéz periódusok a találkozón, időnként kellettek Dibusz bravúrjai, akadtak utolsó pillanatbeli blokkolások, de a zöld-fehérek kihúzták a hármas sípszóig. Taktikáról ezúttal kevésbé, küzdeni akarásról és motivációról annál inkább beszélni kell. Nem szabad megfeledkezni arról a maroknyi szurkolóról sem, akik a Groupama Arénában ugyan nem kaphattak ülőhelyet, de a stadion mellett olyan hangosan biztatták kedvenceiket, hogy még az élő tévéközvetítésben is hallani lehetett a hangjukat. A Molde hiába küzdött, vesztes mérkőzés nélkül idő előtt búcsúzik a BL-től, hogy az Európa-ligában folytassa szereplését.

A magyar csapatok közül a Fradi 1995-ös szereplése mellett csak a Debrecennek sikerült kiharcolnia a BL-csoportkörbe jutást még a 2009/2010-es szezonban. A Ferencváros eddig a pontig összesen több mint 21 millió eurót keresett a győzelmekkel, a koefficiensei alapján pedig a 4. kalapból várhatja a csütörtöki sorsolást.

BL-selejtező, rájátszás, visszavágó: Ferencváros–Molde 0:0 (tj. a Ferencváros 3:3-mal, idegenben lőtt több góllal), Dinamo (K)–Gent 3:0 (tj. a Dinamo 5:1-gyel), Omonia–Olimpiakosz (tj. az Olimpiakosz 2:0-val).