2024. június 3., hétfő
KÖZSÉGI UTÁNPÓTLÁS-BAJNOKSÁGOK

Zentán lett bajnok az AFK

Zenta: Zenta–AFK 0:2 (0:1)

Žitopromet-pálya, 30 néző, vezette: Jurić (Zenta). Góllövő: Đurović a 15., a 40. percben.

Zenta: Petrović, Szabó, Randović M., Pócs, Szalai, Gulyás, Randović P., Vrajić, Gairet. Játszott még: Erdeljan, Vilovski, Menyhárt, Magda, Bicskei.

AFK: Vámos, Ódri, Csincsik, Bálint, Mišković, Maksó, Milenković, Báthory, Gospođinacki. Játszott még: Raffai, Nemes, Szenes, Đurović, Paul, Tanasić, Bálind.

A bajnoki címet ünneplő adai csapat

A bajnoki címet ünneplő adai csapat

A Magyarkanizsa–Zenta–Ada községi U13-as ligában az eredmények úgy alakultak, hogy a bajnoki cím sorsa az idény utolsó mérkőzésén dőlt el. A zentai találkozó előtt ugyanis a listavezető az Obilić együttese volt, a törökkanizsaiak előnye két pont volt az AFK-val szemben, így az adaiaknak a bajnoki címért mindenképpen nyerniük kellett. A malom mögötti pályán ennek megfelelően a vendégek támadásaival indult a találkozó, és a kék mezesek a 15. percben meg is szerezték a vezetést, miután Đurović közelről a hálóba lőtt egy kapusról kipattanó labdát. A második játékrészt is az adaiak kezdték jobban, tízpercnyi játék után Đurović lemásolta első félidei produkcióját, és a sokat bizonytalankodó zentai kapusról eléje pattanó labdát közelről a kapuba pofozta. A hajrában a vendégek tovább növelhették volna előnyüket, Báthory azonban közelről fölé bombázott, majd a felső léc mentette meg a góltól a hazaiakat. A lefújást követően az örömittas adai játékosoknak Kovács Izabella, a községi labdarúgó-szövetség titkára adta át a bajnoki címért járó serleget. Az AFK korosztályos csapatai számára ez a harmadik bajnoki cím a mostani szezonban, az U13-as gárda mellett ugyanis az U15-ös és az U11-es együttes is bajnoki elsőséget ünnepelhetett a Magyarkanizsa–Zenta–Ada községi labdarúgó-szövetség által szervezett bajnokságokban.

Nyitókép: A bajnoki címet ünneplő adai csapat