2024. május 9., csütörtök
KONFERENCIA LIGA

A végén csapott le a kalapács

Az Európa-liga budapesti döntője után egy másik közép-európai fővárosban, Prágában rendezték meg az öreg kontinens harmadik rangú klubtornájának csúcsmeccsét. Csehországban a West Ham és a Fiorentina csapott össze a Konferencia Liga trófeájáért, ezzel együtt az El-ben való automatikus főtáblás részvételért a következő szezonban.

Döntőhöz képest nagy lendülettel indult a meccs, majd a játék a téthez mérten megfontoltabbá vált, és egészen az első félidő ráadásáig kellett várni meghatározó eseményre: Kouame a bal kapufára fejelt, a kipattanót pedig Luka Jović bólintotta be – Areola hálóőr is belekapott –, de az eset visszanézése során kiderült, hogy a Fiorentina szerbje lesen állt csapattársa fejesénél. Negyedórával a térfélcserét követően ugyancsak szükség volt a VAR-ra, de ekkor a West Ham esetében, amely elégedett lehetett a döntéssel: Biraghi kezezett a tizenhatosban, a megítélt büntetővel pedig Benrahma élt a kapu jobb oldalába tüzelve (62.).

A West Ham ünnepli a trófeát (Fotó: Beta/AP)

A West Ham ünnepli a trófeát (Fotó: Beta/AP)

A megváltozott ütemű meccsen aztán alig néhány percet kellett várni a Viola válaszára, egy felívelt labdát Gonzalez fejelt Bonaventura elé, aki kis igazítás után kilőtte a bal alsót (67.). A gyors gólváltást követően úgy tűnt, a felek hosszabbításra mennek, a rendes játékidő utolsó pillanataiban azonban a Kalapácsosok újra magukhoz ragadták az előnyt, ami ezúttal a győzelemhez is elegendő volt: Paquetá indította a félpálya magasságából a védelem vonalából kiugró Bowent, aki kapura tört, és a tizenhatoshoz érve ellőtt Terracciano kapus mellett (90.).

KL, döntő: West Ham–Fiorentina 2:1.

Nyitókép: A West Ham ünnepli a trófeát (Fotó: Beta/AP)