2024. április 30., kedd
BARCELONA

Immár hivatalos: Xavi!

Immár hivatalos, a klub korábbi kiváló középpályása, Xavi Hernandez lesz a Barcelona új vezetőedzője. A 41 éves szakember eddig az al-Szadd együttesét irányította, de tegnap a katari egyesület közölte, hogy Xavi elhagyja a csapatot a Barcelona kedvéért. A katalán klubnak ki kell vásárolnia 2023-ig érvényes szerződéséből a játékosként világ- és Európa-bajnok szakvezetőt, de spanyol médiaértesülések szerint hamarosan ez is megtörténik. A Barcelona kispadjáról múlt csütörtökön menesztették a holland Ronald Koemant, azóta a megbízott Sergi Barjuán irányításával a bajnokságban az Alavésszel 1:1-es döntetlent játszott, a Bajnokok Ligájában a kijevi Dinamo otthonában pedig 1:0-ra győzött a gárda.

Xavi feladata elsősorban az lesz, hogy kivezesse a Barcelonát abból a válsághelyzetből, amelybe az egyesület került, amióta a hatszoros aranylabdás Lionel Messi a nyáron a Paris Saint-Germainhez szerződött.

Dembélé ismét megsérült

Két nappal azután, hogy a mostani szezonban először pályára lépett, ismét megsérült Ousmane Dembélé, a Barcelona támadója. A klub annyit közölt, hogy a világbajnok francia játékos a bal combját fájlalja, de hogy mikor tér vissza, azt nem lehet tudni.

A júniusban térdműtéten átesett Dembélé kedden, a kijevi Dinamo BL-mérkőzésen szerepelt hosszú idő óta ismét, csereként beállva fél órát játszott. A 24 éves futballistát 2017-ben, 105 millió euróért igazolták le a katalánok, de azóta szinte folyamatosan sérült.