2024. május 13., hétfő
EURÓPAI KUPAPOROND

A Barca és a frankfurti gyep

Vegyes érzelmekkel értékelt csapata, a Barcelona frankfurti vendégszereplése után Xavi, aki keretével 1:1-es állásról folytathatja a német gárda elleni Európa-liga-negyeddöntőt. A szakember szerint a Frankfurt pályájának gyepszőnyege hagyott kívánnivalót maga után, ezért is nem tudták jól mozgatni a labdát, ám a Camp Nouban jobb esélyeik lesznek erre. A németországi meccsen Ansgard Knauff bombája szerezte meg a vezetést (48.) a házigazdának, amire Ferrán Torres válaszolt (66.), és bár a katalánok a 78. perctől Tuta második sárgája miatt emberelőnybe kerültek, az eredmény nem változott.

Nem számított egyedi eredménynek a döntetlen a többi helyszínen, hiszen ugyancsak 1:1-gyel zárult a Leipzig és az Atalanta, illetve a West Ham és a Lyon összecsapása, egyedül a Braga szerzett minimális előnyt a Rangersszel szemben.

El, negyeddöntő, 1. mérkőzések: Leipzig–Atalanta 1:1, Braga–Rangers 1:0, Frankfurt–Barcelona 1:1, West Ham–Lyon 1:1.

Xavi szerint a frankfurti pálya nem volt a legjobb állapotban (Fotó: Beta/AP)

Xavi szerint a frankfurti pálya nem volt a legjobb állapotban (Fotó: Beta/AP)

Meglepetés Norvégiában

A harmadik rangú Konferencia Liga negyeddöntős meccsein több váratlan eredmény született. Elsősorban a norvég Bodo városában borult a papírforma, hiszen a serlegre esélyes Roma hiába vezetett Pellegrini közeli góljával (43.) egy félidő után, a hazai csapat Saltnes szerencsésen megpattanó labdája révén egyenlített (56.), sőt, Vetlesen finom fejes csúsztatása a rendes játékidő utolsó előtti percében a győzelmet is elhozta a norvégoknak, akik így bizakodva utazhatnak az örök városba.

Gólgazdag döntetlent játszott a prágai Slavia a Feyenoord vendégeként, ami szintén nem várt eredmény, míg a Marseille hozta a kötelezőt a PAOK ellen, a Leicester és a PSV előzetesen is kiszámíthatatlan párharca pedig nyitott maradt.

KL, negyeddöntő, 1. mérkőzések: Feyenoord–Slavia (P) 3:3, Bodo/Glimt–Roma 2:1, Leicester–PSV 0:0, Marseille–PAOK 2:1.