2024. május 9., csütörtök

Döntőt játszik a házigazda

Érdekesen alakultak az Afrika-kupa elődöntői. A Nigéria–Dél-Afrika találkozón csak büntetőkből született gólokat láthattak a nézők. Előbb a valamivel aktívabb Nigéria jutott vezetéshez Troost-Ekong tizenegyesével, majd az utolsó percekben Mokena egyenlített. Mivel a hosszabbításban nem született találat, következett a tizenegyespárbaj, amelyben a nigériai játékosok bizonyultak higgadtabbnak, így elsőként ők kerültek be a döntőbe. Ellenfelük a torna házigazdája, Elefántcsontpart lesz, amely Haller látványos találatával győzte le a Kongói Demokratikus Köztársaságot.

A spanyol kupában az Athletic Bilbao Berenguer büntetőjével idegenben győzte le az Atlético Madridot. Úgy tűnt, az utolsó pillanatokban a Matracosok is kiharcolnak egy tizenegyest, ám mivel Morata lesen tartózkodott, a játékvezető videóelemzést követően visszavonta a büntetőt, így a baszkok egygólos előnnyel várják a február végi visszavágót.

A magyar bajnokságban továbbra sem akar véget érni a Kisvárda vesszőfutása, a sereghajtó ezúttal hazai pályán a Fehérvártól szenvedett vereséget. A székesfehérváriak számára viszont örömteli, hogy a friss szerzemény Gradisarnak egy óra sem kellett, hogy bevegye az ellenfél kapuját.

Afrika-kupa, elődöntők: Nigéria–Dél-Afrika 1:1 – tizenegyesekkel 4:2, Elefántcsontpart–Kongói DK 1:0. Német bajnokság, pótlás: Mainz–Union Berlin 1:1. FA-kupa: Nottingham–Bristol City 1:1 – tizenegyesekkel 5:3, Aston Villa–Chelsea 1:3. Francia kupa: Lyon–Lille 2:1, Le Puy–Laval 2:1, Montpellier–Nice 1:4, Sant Priest–Valenciennes 1:2, Strasbourg–Le Havre 3:1, PSG–Brest 3:1. Spanyol kupa, elődöntő, első mérkőzés: Atlético Madrid–Athletic Bilbao 0:1. NB I., 19. forduló: Kisvárda–Fehérvár 1:2, Puskás Akadémia–Zalaegerszeg 0:1. Az élmezőny: Ferencváros 39, Paks 37, Fehérvár 33 pont stb.

 

Nyitókép: Volt minden a dél-afrikai kapu előtt (Fotó: Beta/AP)