2024. május 9., csütörtök

Öt vereség után egy pont!

Megtört az öt bajnoki találkozón át tartó újpesti kudarcsorozat, a lilák szombat délután végre pontot szereztek Zalaegerszegen. A találkozó nagy részben a hazaiak voltak mezőnyfölényben, ám a vezetést némileg váratlanul a vendégek szerezték meg a második félidő elején.

A hajrában aztán Medgyes szép lövéssel megmentette a zalaiakat a vereségtől. Az MTK Stieber találatával hazai pályán legyőzte a mezőnyben jól játszó Debrecent. A forduló nyitótalálkozóján a Puskás Akadémia Felcsúton győzte le a Kecskemétet. A vendégek védelmi hibáját kihasználva Colley szerzett vezetést csapatának, majd a második játékrészben Nagy húsz perc alatt a duplájával eldöntötte a találkozót.

Mint a falat kenyér, úgy kellett volna a Kisvárdának a győzelem a Diósgyőrrel szemben. Ennek ellenére a vezetést az első félidő végén Vancasnak köszönhetően a miskolciak szerezték meg, majd a találkozó hajrájában Acolatse növelte a vendégek előnyét. A bírói ráadásban ugyan Camaj szépített, de az egyenlítésre már nem maradt idejük a várdaiaknak. A Mezőkövesd–Fehérvár összecsapás első fél órájában többnyire a hazai csapat akarata érvényesült. A támadásaik befejezésébe ugyan bosszantó hibák csúsztak, ugyanakkor a vendégek játékában még ennyi veszély sem rejlett. Az első félidő vége felé kezdett életjelet adni a székesfehérvári alakulat. A második félidőben továbbra is a Mezőkövesd akarata érvényesült, gólt azonban ekkor sem tudtak lőni. Mindez a mérkőzés végén megbosszulta magát, mivel a 94. percben Kodro egy kezezés miatt megítélt büntetőből vezetést szerzett a Fehérvárnak, majd három perccel később Christensen eldöntötte a három pont sorsát.

A 16. forduló: Puskás Akadémia–Kecskemét 3:0 (Colley 22., Nagy 69. és 89.), MTK–Debrecen 2:1 (Thian 33., Stieber 83., illetve Szécsi 50.), Zalaegerszeg–Újpest 1:1 (Medgyes 86., illetve Ambrose 50.), Kisvárda–Diósgyőr 1:2 (Canaj 95., illetve Vancas 41., Acolatse 85.), Mezőkövesd–Fehérvár 0:2 (Kodro 94., Christensen 97.). A Paks–Ferencváros találkozó lapzárta után ért véget.