2024. május 8., szerda

Továbbjutott az Arsenal, kiesett a Sevilla

Egy fordulóval a csoportkör vége előtt az Arsenal is csatlakozott a már biztos továbbjutók sorához a Bajnokok Ligája szerdai játéknapján: az Ágyúsok a szünetben már öt góllal vezettek a Lens ellen, ráadásul a sorozat történetében először öt különböző játékos szerzett gólt az első negyvenöt percben.

Az angolok mellett a Napoli is feliratkozhatott volna a továbbjutók közé, ám az olasz bajnok végül vereséget szenvedett a Real Madrid otthonában, így a biztos nyolcaddöntős szereplés még várat magára. A spanyol győzelemmel egyúttal bizonyossá vált, hogy a madridiak csoportelsőként zárják az alapszakaszt.

A Manchester United szereplése továbbra is kiábrándító, előbb az első, majd a második félidő derekán is kétgólos előnybe kerültek a Galatasaray otthonában, ám ez sem volt elegendő számukra a győzelemhez, a törökök végül kihúzták a 3:3-as döntetlent, így a Vörös Ördögök az A csoport utolsó helyén kullognak, igaz, matematikailag még van esélyük a továbbjutásra. Nem úgy a Sevillának, a spanyolok ugyanis hazai pályán kikaptak a PSV-től, ráadásul a Unitedhez hasonlóan kétgólos vezetést puskáztak el.

A meccs első gólját jegyző Sergio Ramos a BL történetének tízezredik találatával juttatta előnyhöz a hazaiakat – a klasszis 31 évvel és 4 nappal azt követően talált be, hogy Daniel Amokachi a Brugge színeiben először eredményes volt –, majd Sow góljával már magabiztosnak tűnt a vendéglátó vezetése.

A PSV a 66. percben emberhátrányba került, ám a felzárkózásukat ez sem akadályozta, két perccel később Saibari szépített, majd a 81. percben már Gudelj öngólja miatt búslakodott a közönség. A hollandok a 92. percben szerezték a mindent eldöntő találatot, ami egyben a tavalyi Európa-liga-győztes búcsúját is jelenti a sorozattól.

Eredmények, 5. forduló, A csoport: Galatasaray–Manchester United 3:3, Bayern–København 0:0.

Az állás: Bayern 13, 2. København és Galatasaray 5, Manchester United 4 pont.

B csoport: Sevilla–PSV 2:3, Arsenal–Lens 6:0.

Az állás: Arsenal 12, PSV 8, Lens 5, Sevilla 2 pont.

C csoport: Real Madrid–Napoli 4:2, Braga–Union Berlin 1:1.

Az állás: Real Madrid 15, Napoli 7, Braga 4, Union Berlin 2 pont.

D csoport: Benfica–Inter 3:3, Real Sociedad–Salzburg 0:0.

Az állás: Real Sociedad és Inter 11, Salzburg 4, Benfica 1 pont.

 

Nyitókép: Sergio Ramos történelmi gólja sem segített a Sevillán (Fotó: Beta/AP)