2024. május 8., szerda

FRISSÍTETT – A mérkőzés hajrájában bukott pontot a TSC

A cikkhez tartozó fotógalériát ITT tekinthetik meg.

Az Európa-liga ötödik fordulójában a TSC hazai pályán mérte össze erejét a West Ham United csapatával. A mérkőzés végül 1:0 (0:0) arányú vendéggyőzelemmel ért véget.

Az első félidő kiegyenlített küzdelmet hozott a pályán, így a csapatok gól nélküli döntetlennel vonultak a szünetre.

Mindkét csapatnak akadtak helyzetei, gól viszont a félidő végéig nem esett. A TSC egyenlő ellenfele volt az angol csapatnak és talán kijelenthető, hogy több és veszélyesebb helyzeteket is kidolgozott, mint ellenfele.

Jól látható, hogy a csapatok jól felkészültek egymásból, egyelőre azonban egyik fél sem tudott a másik fölé kerekedni.

A mérkőzést egyébként jeles közéleti személyiségek is a helyszínen követték figyelemmel és szurkoltak a topolyai csapatnak.

A szünetet követően a mérkőzés 61. percében már úgy tűnt, hogy a TSC enyhe mezőnyfölénye kifizetődhet, de Milovanović lövését Fabiański, az ellenfél kapusa jól érzékkel hárítani tudta.

Ezt követően az angolok két cserével próbálták meg frissíteni a támadósorukat. A mérkőzés hajrájában hármas cserét hajtott végre a TSC és még kettőt cserélt az angol csapat is.

A TSC veszélyes helyzetei ellenére sajnos a mérkőzés 89. percben Souček révén a vendégek szerezték meg a vezetést és végül a győzelmet is.

A látottak alapján a fordított eredmény sem lett volna meglepő. Sajnos az utolsó percekben esett szerencsétlen gólnak köszönhetően a vendégek örülhettek, így a topolyai csapatnak nem jött össze az újabb pontszerzés az Európa-ligában.

Mindenesetre elmondhatjuk, hogy a TSC derekasan helytállt és a csapat tagjai emelt fővel vonulhattak le a pályáról.

 

Nyitókép: Ótos András felvétele