2024. május 19., vasárnap

Békés döntetlen Torinóban

A Juventus–Inter derbi első félidejének közepén gyors gólváltást láthattak a nézők. Előbb Dušan Vlahović szerzett vezetést a torinóiaknak, majd Lautaro Martínez remek kapáslövéssel egyenlített. A labda többet volt a vendégeknél, és több helyzetet dolgoztak ki, a második játékrészben azonban mindkét fél a biztonságra törekedett.

Spanyolországban a Real Madrid Rodrygo duplájával nagyobb megerőltetés nélkül legyőzte a Cádizt, és a táblázat élére állt, Angliában a Manchester United is könnyedén jutott három ponthoz az ezer sebből vérző Everton otthonában.

Az NB I. vasárnap esti rangadói pontosztozkodással értek véget. A döntetlenek leginkább a Paksnak feleltek meg, amely így az első helyen várhatja a következő fordulót.

Angol bajnokság, 13. forduló: Everton–Manchester United 0:3. Spanyol bajnokság, 14. forduló: Cádiz–Real Madrid 0:3, Betis–Las Palmas 1:0.

Francia bajnokság, 13. forduló: Rennes–Reims 3:1, Lyon–Lille 0:2. Német bajnokság, 12. forduló: Hoffenheim–Mainz 1:1.

Olasz bajnokság, 13. forduló: Roma–Udinese 3:1, Juventus–Inter 1:1. NB I., 14. forduló: Puskás Akadémia–Ferencváros 1:1, Fehérvár–Kecskemét 3:3. Szuperliga, 16. forduló: Železničar–Napredak 2:1.

TISZA MENTI LIGA

Törökkanizsa: Obilić–Tornyos 9:0 (4:0)
Obilić-pálya, 50 néző, vezette: Ateljević (Magyarkanizsa). Góllövők: Sarapa a 11., a 16., a 20. és az 51., Božanin a 29. és az 53., Spahić a 72., Golić a 75. és Sivački a 90. percben.

Obilić: Vidicki, Grujin (Petrović), Vučević, Kozić, Stojkov (Lagundžin), Sarapa, Radulović (Spahić), Božanin (Sivački), Golić, Ilijin, Živkov.
Tornyos: Bálint, Tóth Ádám Lehel, Fejős, Homolya, Barna, Nikolić, Tóth Ádám Levente (Vajda), Nagy E., Papp, Zsubrecki, Doszkocs.

A törökkanizsaiak fölényes, kilenctalálatos győzelmet arattak a Tornyos felett. A bánátiak jobb gólarányuknak köszönhetően megelőzték a tabella élén az eddig szintén csak egyszer botló moholi Bácskát, és az élen zárják az őszi idényt.

Orom: Šampion–Horgos 0:1 (0:1)

Oromi pálya, 20 néző, vezette: Ateljević (Magyarkanizsa). Góllövő: Puljaji a 23. percben.

Šampion: Toldi, Kovács, Misini (Virág), Tovilović, Skenderović Hadnagy (Milošević), Sa. Stojičić, Dulo, Móra (Kádár), Karajčić (Krajnović), Sl. Stojičić, Malagurski.
Horgos: Bende, Pónusz, Lobozár (Szaniszló), Báté, Fehér (Tóth), Radics, Böröc (Kószó), Gyalus, Puljaji, Szalma, Kurfis.

A hideg csípős szél az első félidőben a vendégeket támogatta, akik éltek is a lehetőséggel, és néhány elpuskázott helyzetet követően a 23. percben megszerezték a győztes gólt, miután Puljaji tizenöt méterről a kapuba bombázott egy visszagurított labdát.

A 13. forduló: Jadran–Potisje 2:4, Slavija–Tisza 3:2, Obilić–Tornyos 9:0, Tromeđa–Bácska 1:6, Šampion–Horgos 0:1, Sloga–Graničar 2:0.

 

Nyitókép: A madridiak két gólszerzője, Rodrygo és Bellingham pacsizik (Fotó: Beta/AP)