2024. május 9., csütörtök

Ezúttal esélyt sem adott a Freiburg

A Freiburg hazai pályán 5:0-s győzelmet aratott a TSC felett az Európa-liga csoportkörének negyedik fordulójában. Remek helyzetekkel indult a mérkőzés, a 47. másodpercben a TSC rontott közvetlenül a kapu előtt, majd a 4. percben Vlalukin szerencsétlen labdaérintését követően a hazaiak előtt adódott ziccer, Ilić azonban menteni tudott. A TSC beváltotta ígéretét, jobban a támadásokra összpontosított, így azonban gyakran kinyílt a védelem, Ilićnek és a védőknek többször is bravúrral kellett tisztázni. A Freiburg ragaszkodott a Topolyán is látottakhoz, veszélyes beadásokkal és szögletekkel gyakorolt nyomást a vendégekre. A 17. percben az első meccsen brillírozó Grifo lőhetett remek helyről szabadrúgást, ám a beívelés mellett döntött, így újabb kecsegtető hazai helyzet maradt parlagon.

A TSC a 24. percig bírta a nyomást, egy veszélyes hazai helyzetnél a védők röviden tisztáztak, a labda Eggesteinhoz került, ő zavartalnul passzolhatott a középen álló Röhlhöz, aki lefordult védőjéről és betalált.

A Freiburg láthatóan el akarta kerülni a hibát, amibe Topolyán belefutott, csak nagyritkán engedett teret a TSC támadásainak, folymatosan nyomás alatt tartott a topolyai kaput, a 38. percben csak a kapufa mentette meg Stojićékat az újabb kapott góltól. A félidő hajrája is elképesztő hazai fölényt hozott, újabb gól azonban már nem született.

Az első játékrészhez hasonlóan a második is vendég helyzetekkel indult, szépíteni ennek ellenére se tudott a TSC. A kezdeti fellángolást követően a Topolya hamar ismételten beszorult, a Freiburg labdaszerzéseit követően nagyon gyorsan felért és csírájában elfojtotta minden próbálkozásukat. Az 56. percben Eggestein került remek helyzetbe, az előző gólpasszt adó játékos középről maga is batlált. A másik oldalon a csereként pályára küldött Ćirković okozott több alkalommal is kavarodást, a Freiburg ezúttal azonban megállíthatatlan volt, a 69. percben Weisshaupt, majd a 80.-ban Adamu is betalált, a kegyelemdöfést pedig Doan adta meg a ráadás 2. percében.

A TSC nem sokat pihenhet, vasárnap este 19.30-tól a Vojvodinával meccsel a topolyai Arénában a hazai Szuperliga hétvégi fordulójában.

Freiburg: Freiburg–TSC (1:0) 5:0
Európa Park Stadion, 32 ezer néző, vezette: Saggi (Norvégia). Góllövők: Röhl a 24., Eggestein az 56., Weisshaupt a 69., Adamu a 80. és Doan a 90+2. percben.
Freiburg: Atobolu, Lienhart (Kübler, 78.), Gulde, Weisshaupt (Makengo, 70.), Eggestein, Höler (Doan), Sildillia, Höfler, Ginter, Grifo (Adamu, 78.), Röhl (Gregoritsch, 57.).
TSC: Ilić, Jovanović (Pantović, 66.), Milovanović, Antonić (Cvetković, 72.), Stojić, Kuveljić (Ćirković, 46.), Đorđević, Petrović, Đakovac (Radin, 66.), Vulić, Vlalukin (Ćalušić, 46.).

 

Nyitókép: Erős Kincses Krisztina felvétele