2024. május 8., szerda

Litvánia-Magyarország: 2:2

A magyar labdarúgó-válogatott kétgólos hátrányból felállva 2-2-es döntetlent ért el Litvánia vendégeként a labdarúgó Európa-bajnoki selejtezősorozat keddi játéknapján, így továbbra is veretlenül vezeti csoportját. Noha a csoportja élén maradt, nem biztosította be részvételét a kontinensviadalra.

A hazaiak Fedor Cernych és Pijus Sirvys révén kétgólos előnyre tettek szert az önmagához képest gyengén futballozó magyarok ellen. Szünet után fordult a kocka, Marco Rossi tanítványai fölényben játszottak, s előbb Szoboszlai Dominik 11-esből szépített, majd a 82. percben Varga Barnabás idénybeli huszadik góljával egyenlített.
A magyarok előnye egy pontra csökkent az eggyel több meccset játszó szerbekkel szemben, de hatra nőtt a harmadik Montenegró előtt, így egyetlen pontra van szüksége a kijutáshoz a hátralévő két találkozóján.
A nemzeti együttes legközelebb november 16-án a nyeretlenül sereghajtó Bulgária vendége lesz.

A magyar labdarúgó-válogatott ezzel az eredménnyel közelebb került a kijutáshoz. A hátralévő két fordulóban egyetlen egy pontot kell szereznie ahhoz, hogy ott legyen a németországi Eb-n.

Nyitókép: MTI