2024. május 9., csütörtök

Puskás Aréna: Magyarország–Szerbia 2:1

A magyar labdarúgó-válogatott 2–1-re legyőzte Szerbiát, ezzel Marco Rossi csapata a keddi, Litvánia elleni selejtezőn bebiztosíthatja Európa-bajnoki részvételét. A csoport másik mérkőzésén a litván válogatott bravúrgyőzelmet aratott Bulgária vendégeként, így a magyar csapat keddi ellenfele jó formában várhatja az októberi mérkőzések második találkozóját. 

Marco Rossi szövetségi kapitány együttese Varga Barnabás találatával 21 perc után szerzett vezetést, majd Strahinja Pavlovic fejesével a 33. percben egyenlítettek a vendégek, akik nem örülhettek sokáig, mert egy perccel később Sallai Roland bombagóljával ismét a hazaiaknál volt az előny. A második félidő is élvezetes futballt hozott, de gólt nem, így a magyarok három ponttal elhúztak a második szerbektől és öttel a harmadik montenegróiaktól.
Az immár kilenc mérkőzés óta veretlen nemzeti együttes a mostani sikernek köszönhetően ha legyőzi Litvániát, akkor bebiztosítja sorozatban harmadik Eb-részvételét és az 1986-os világbajnokság óta először egyenes ágon, pótselejtező nélkül jut ki egy világversenyre.

Emlékeztetünk, hogy Varga és Sallai, valamint Pavlović gólja után 2:1-es félidei eredménnyel tért pihenőre a két válogatott. A második félidőt a szerb válogatott két cserével kezdte, Tadić és Kostić lépett a pályára. Az 51. percben Mitrović a magyar kapukba talált, de lesnek bizonyult. Az 54. percben Mitrović megint betalált, de ezúttal az előkészítő Tadić  volt lesen.

Fotó: Szabó Miklós, Nemzeti Sport

Fotó: Szabó Miklós, Nemzeti Sport

A két megsemmisített gól után a magyar labdarúgók hagytak ki több helyzetet. A 2:1-es vezetést a magyar válogatottnak sikerült megőriznie, még akkor is, ha több gólgyanús helyzetet hagyott ki Szerbia, és hat perccel hosszabbították a mérkőzést. 

Október 17-én, kedden kerül sor a Litvánia–Magyarország és a Szerbia–Montenegró mérkőzésre 20:45 órai kezdettel.

Nyitókép: index.hu