2024. május 9., csütörtök
BAJNOKOK LIGÁJA

Nápolyban a Királyi Gárda

A múlt heti hétközi bajnoki fordulók után már visszaáll a rend az európai klubfoci világában, hiszen folytatódnak az öreg kontinens klubtornái, pontosabban ezek csoportkörei. Ma este a BL A, B, C és D jelű kvartettjeinek második játéknapjai vannak műsoron, a legtöbb figyelem pedig a C csoport derbijét, a Napoli–Real Madrid összecsapást övezi, hiszen a négyes papíron két legerősebb gárdája találkozik. A felek hasonló formában vannak, a délolaszok fokozatosan lendültek bele a szezonba, és miután a nyitókörben 2:1-re diadalmaskodtak Bragában, a Serie A-ban is egyre stabilabb a helyük az élmezőnyben, az Udinesét és a Leccét már egyaránt 4-4 találatot rámolva ütötték ki. A Királyi Gárda két hete csak nagy nehezen, a bírói ráadásban gyűrte le a berlini Uniont, majd a bajnokságban kikapott az Atléticótól, ezért is jött jól a könnyebb sorsolás, hiszen a Las Palmas és a Girona ellen meglehetősen könnyed diadallal melegíthetett a nagyszínpadra. Nem mindegy az sem, hogy az Union–Braga meccsen mi történik, de a nápolyi mérkőzés az, amely nagyban meghatározza a csoport további alakulását.

Az A csoportban a Bayern Koppenhágába utazik a kötelező pontokért, a Manchester Unitednek pedig az Old Traffordon kell javítania a müncheni vereség után. A B-ben a Lens–Arsenal és a PSV–Sevilla találkozó is meglehetősen kiszámíthatatlannak tűnik, főleg a francia gárda számít sötét lónak. A D csoportban az Inter a Benfica ellen kényszerül kozmetikázni a Sociedad otthonában elért egyetlen pontot, míg a Salzburg épp a baszk gárda ellen folytathatja a portugálok ellen megkezdett menetelését.

Francia bajnokság, 7. forduló: Lorient–Montpellier 0:3, Rennes–Nantes 3:1. Az élcsoport: Monaco és Brest 14, Reims és Nice 13 pont stb. Német bajnokság, 6. forduló: Freiburg–Augsburg 2:0. Az élcsoport: Leverkusen 16, Stuttgart 15, Bayern és Borussia (D) 14 pont stb. Olasz bajnokság, 7. forduló: Atalanta–Juventus 0:0, Roma–Frosinone 2:0. Az élcsoport: Inter és Milan 18, Napoli és Juventus 14 pont stb. Spanyol bajnokság, 8. forduló: Atlético Madrid–Cádiz 3:2, Betis–Valencia 3:0. Az élcsoport: Real Madrid 21, Barcelona 20, Girona 19 pont stb. Szuperliga, 10. forduló: Železničar–Radnički 1923 0:2, Napredak–Partizan 0:2 Az élcsoport: Partizan 22, TSC 20, C. zvezda 18 pont stb. I. liga, 10. forduló: Sloboda–Metalac 0:0. NB I., 8. forduló: Diósgyőr–Kecskemét 3:1. Az élcsoport: Ferencváros 18, Paks 17, Diósgyőr 16 pont stb.