2024. május 19., vasárnap
KÜLFÖLDI LABDARÚGÁS

Kemény meccsen zárkózott az Atléti

Folytatta felzárkózását a spanyol bajnokság élvonalába az Atlético Madrid, amely parázs hangulatú mérkőzésen gyűrte le az Osasunát annak stadionjában. Diego Simeone csapata a szívós házigazda védelmét a 20. percben törte meg először, amikor Griezmann rendkívül éles helyzetből, a bal oldalról kisodródva lőtt a kapuba. Az Osasuna nem adta könnyen a bőrét, és ezután sokáig ellenállt, sőt egy bal oldali szöglet után végül egalizált, García fejelt a hálóba (76.), de Munuera sípmester a visszanézés után egy korábbi – meglehetősen vitathatóan megítélt – szabálytalanság miatt érvénytelenítette a találatot. A felpaprikázott hazai tréner Arrasate ezután reklamálásával kiállíttatta magát, percekkel később pedig Riquelme ugrott ki Lino labdájával, és a még mindig zavarodott házigazda védekezését kihasználva eldöntötte a három pont sorsát (81.). A hajrában az Osasunától Avila, az Atléticótól Morata is piros lapot kapott, de ennek már nem lett következménye a végeredményre.

Az olasz Serie A-ban három csütörtök esti találkozóval zárult a hétközi forduló, két pontosztozkodás mellett a Genoa meglepetésre 4:1-gyel lépte le a harmatgyenge szezonrajtot produkáló Romát. A házigazda Gudmundsson révén nagyon gyorsan előnybe került (5.), amire a Farkasok még válaszoltak (Cristante, 22.). A folytatásban azonban további háromszor rezgett a fővárosiak hálója (Retegui 45., Thorsby 74., Messias 81.), miközben a genovaiak stabilan védekeztek, így beírták második idei győzelmüket. A Roma eközben egyetlen diadal és két „iksz” mellett három vereségnél tart.

Olasz bajnokág, 6. forduló: Frosinone–Fiorentina 1:1, Monza–Bologna 0:0, Genoa–Roma 4:1. Az élcsoport: Inter és Milan 15, Juventus 13 pont stb. Spanyol bajnokság, 7. forduló: Celta Vigo–Alavés 1:1, Granada–Betis 1:1, Osasuna–Atlético Madrid 0:2. Az élcsoport: Girona 19, Real Madrid 18, Barcelona 17 pont stb.